Annonce
Skjern Håndbold

Mathias Gidsel kan få debut på A-landsholdet: Tre spillere med Skjern-relation skal spille Danmark til EM

Mathias Gidsel sled sig sammen med holdkammeraterne i GOG til klubbens første trofæ i 13 år, da de vandt pokalturneringen. Nu kan Mathias Gidsel så igen juble, for han er udtaget til A-landsholdet. Arkivfoto: Morten Stricker
Skjern-dreng fortsætter kometkarrieren som seniorspiller. Nu er han udtaget til A-landsholdet og kan få debut.
Annonce

GUDME/SKJERN: En ung målmand, der dominerede i ligaen for Skjern og viste sig frem i Champions League, så han blev solgt til en fransk topklub, hvor han nu viser klassen, en garvet bagspiller og forsvarsspecialist, som blev sendt på et udlandseventyr hos giganterne Paris Saint-Germain efter gode år i Skjern Håndbold og nu også en Skjern-dreng, der fra efterskoletiden og frem rykkede til Oure og GOG for at jagte målet om at blive professionel håndboldspiller

Når det danske herrehåndboldlandshold i november kaster gang i kvalifikationen til EM i 2022, skal man ikke just frem med luppen for at finde Skjern-islæt på holdet. Mandag offentliggjorde landstræner Nikolaj Jacobsen truppen på 20 mand, og tre af spillerne har altså bånd til Skjern Håndbold. Det drejer sig som målmand Emil Nielsen, der i dag huserer i Nantes HB, venstreback Henrik Møllgaard, som nu er i Aalborg Håndbold, og den mulige debutant Mathias Gidsel, som brænder banen af hos GOG.

Annonce

Målfarlig og træfsikker

Den venstrehåndede bagspiller Mathias Gidsel er født og opvokset i Skjern og er søn af Helle Gidsel, der er ansat i Skjern Håndbold. Den 21-årige GOG-spiller ligger nummer 14 på herreligaens topscorerliste. Hvis man ikke tæller straffekastmål med, er han på en delt syvendeplads, selvom nogle af konkurrenterne på listen har spillet en kamp mere.

Han er samtidig den mest træfsikre spiller på toppen af mållisten med 41 mål på 50 forsøg: 82 i scoringsprocent. Enkelte andre spillere på topscorerlisten har scoret på omtrent 75 procent af skuddene i åbent spil, mens de fleste ligger mellem 50 og 60 procent.


Med landsholdsudtagelsen fortsætter Mathias Gidsel takterne fra sidste sæson, hvor håndboldkollegaerne på banen kårede ham som årets talent i den danske herreliga.


Med landsholdsudtagelsen fortsætter Mathias Gidsel takterne fra sidste sæson, hvor håndboldkollegaerne på banen kårede ham som årets talent i den danske herreliga. Den hurtige højre back og playmaker har i denne sæson været en bærende spiller på GOG-holdet. Fynboerne har i september vundet pokalturneringen og ligger nummer to i ligaen med mulighed for at overtage førstepladsen, hvis de vinder den kamp, de har i hånden.

Danmark skal i denne omgang spille to kvalifikationskampe. Det bliver hjemme mod Schweiz i Aarhus 4. november og ude mod Finland 7. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce