Annonce
Videbæk

Mastemodstandere gav systemet råd om borgerinddragelse

Mastemodstanderne Bent K. Søndergaard og Niels Henrik Vad, begge fra Herborg, gav gode råd og en opsang til embedsmænd fra blandt andet Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Energistyrelsen og Energinet. PR-foto

Herborg: - Vores oplevelse er, at vi er oppe mod systemet; at systemet er upåvirket over projektets konsekvenser og at det siger ét, men gør noget andet.

Budskaberne var klare, da Bent K. Søndergaard og Niels Henrik Vad, begge fra Herborg, tidligere på ugen deltog i en intern workshop arrangeret af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Energistyrelsen og Energinet.

De to mastemodstandere var inviteret til at holde et oplæg for godt 40 ansatte fra ministeriet, Energistyrelsen og Energinet med deres bud på, hvordan systemet kunne have sikret bedre borgerinddragelse og kommunikation i forbindelse med Vestkystforbindelsen og Viking Link.

At netop de to var inviteret, skyldes deres vedvarende indsats mod den luftbårne 400 kv. luftledning, der skal etableres over blandt andet Herborg. - Hold jer til sandheden, lød en af opfordringerne fra de to lokale mastemodstandere.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce