Annonce
Videbæk

Mastemodstandere gav systemet råd om borgerinddragelse

Mastemodstanderne Bent K. Søndergaard og Niels Henrik Vad, begge fra Herborg, gav gode råd og en opsang til embedsmænd fra blandt andet Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Energistyrelsen og Energinet. PR-foto

Herborg: - Vores oplevelse er, at vi er oppe mod systemet; at systemet er upåvirket over projektets konsekvenser og at det siger ét, men gør noget andet.

Budskaberne var klare, da Bent K. Søndergaard og Niels Henrik Vad, begge fra Herborg, tidligere på ugen deltog i en intern workshop arrangeret af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Energistyrelsen og Energinet.

De to mastemodstandere var inviteret til at holde et oplæg for godt 40 ansatte fra ministeriet, Energistyrelsen og Energinet med deres bud på, hvordan systemet kunne have sikret bedre borgerinddragelse og kommunikation i forbindelse med Vestkystforbindelsen og Viking Link.

At netop de to var inviteret, skyldes deres vedvarende indsats mod den luftbårne 400 kv. luftledning, der skal etableres over blandt andet Herborg. - Hold jer til sandheden, lød en af opfordringerne fra de to lokale mastemodstandere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ramt af tog: 45-årig fra Staby død

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce