Annonce
Videbæk

Maste-sagen: Vad og Søndergaard fra Herborg tager en ny tur til Christiansborg

Bent K. Søndergaard og Niels Henrik Vad har tidligere været på Christiansborg omkring mastesagen. Nu tager de turen igen. Arkivfoto
Herborg-borgerne Niels Henrik Vad og Bent K. Søndergaard har igen fået foretræde for Folketingets energiudvalg. Det sker på torsdag.
Annonce

HERBORG: - Vi ved godt at vi er oppe mod de store drenge, og vi ved ikke, om vi får dem overbevist, men det skal i hvertfald have et forsøg, lyder det fra Bent K. Søndergaard, Herborg.

Sammen med Niels Henrik Vad tager han torsdag til Christiansborg, hvor de to har fået foretræde i Folketingets energiudvalg angående sagen om højspændingsledningerne gennem Vestjylland. Det var de to også for et år siden, og denne gang handler det om økonomien i Viking Link, som projektet hedder.

Nye beregninger fra Entso-e, den europæiske samarbejdsorganisation for transmissionsselskaber, fastslår at der ikke er økonomi i Viking Link. En række forskere er meget kritiske overfor Viking Link, og for at være helt sikker på, at politikerne bliver advaret, så har de to fra Herborg altså fået foretræde for energiudvalget.

- Vores mål er at blive fri for, at der ødelægges 175 kilometer natur i Vestjylland. Havde vi bare hørt een forsker sige, at Viking Link var en god ide, så havde vi bøjet os for det, men vi mangler stadig at finde en, der siger det. Det er kun strømproducenter, der får gavn af det, og de har ingen risiko ved det. Dem, der betaler gildet er forbrugerne, siger Bent K. Søndergaard, som mener, at Viking Link er spekulation under dække af at være grøn omstilling.

Annonce

Må høre begge sider

De to har brugt meget af deres fritid gennem det seneste år på at sætte sig ind i sagen, og som lægfolk må de læne sig op ad forskernes viden. Det er en kamp op ad bakke, for mastesagen er så kompliceret, at folk er trætte af at høre om den. Men alternativet er, at to-tre ejendomme i Herborg bliver eksproprieret, og en masse ejendomme bliver usælgelige.

Vad og Søndergaard har haft en oplevelse af, at beslutningstagerne kun har lyttet til den ene side, og for at give politikerne et kvalificeret grundlag, så har de to valgt at søge foretræde.

- Vi håber at vi kan overbevise energiudvalget om at gøre indsigelse mod energiministerens beslutning, siger Bent K. Søndergaard.

Lige nu venter Christiansborg dog på det forestående folketingsvalg, og kommer det på tværs af det planlagte foretræde, har de to besluttet sig for at tage det, som det kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce