Annonce
Ringkøbing

Massevaccination i ROFI: Friske seniorer fik første stik

Henning Højmose fra Ringkøbing blev vaccineret af læge Vipesan Paramanathan fra Tinghuslægerne i Skjern. Foto: Lars Kryger
Trods en sen indkaldelse og kort periode til tidsbestilling havde 397 ældre tilmeldt sig corona-vaccinationen fredag i ROFI.
Annonce

Ringkøbing: Er der puttet noget i vandet i Ringkøbing-Skjern? Det er vist her, man skal flytte til for at blive gammel.

Den anerkendende kommentar faldt fredag eftermiddag i ROFI-Centret fra en af de officials, som hjalp til ved den store corona-massevaccination af hjemmeboende borgere på 85 år og derover.

Der var linet kørestole op ved indgangen, såfremt det måtte knibe med bentøjet, men stolene stod ubrugte hen. Langt de fleste ældre kunne sagtens selv gå fra p-pladsen og ind i hallen for at få deres vaccination. Vel var benene lidt krogede og ryggene knap som ranke som engang, men der er ingen tvivl. 80’erne er de nye 70’ere.

Ved indgangen til hallen blev de ældre registreret – som ved et folketingsvalg – hvorpå de begav sig hen til fire båse, hvor læger og sygeplejersker stod klar med kanylen.

400 borgere skulle vaccineres fredag, og på mandag følger 400 andre. I alt er der 1100 i gruppen af plus 85-årige, men regionen har foreløbig kun bevilget vaccine-doser til 800.

Annonce

Hjælp til tidsbestilling

Statens Serum Institut har i løbet af ugen sendt invitationer ud til de udvalgte – enten via e-boks eller pr. brev. Kommunen konstaterede, at nogle breve først var de ældre i hænde om onsdagen, hvilket gav den ældre kort tid til at få bestilt tid til vaccinationen fredag. Alligevel havde 397 fået tilmeldt sig, så der var så godt som fuldt hus.

Dermed kunne kommunen ånde lettet op og konstatere, at tilmeldingsproceduren var gået nogenlunde smertefrit, om end flere undervejs klagede over vanskeligheder ved at komme igennem på telefon.


De pårørende fortjener stor ros for at have hjulpet med tidsbestillingen.

Christina Henriksson, konsulent


- Folk er kommet i god tid, så vi har et rigtigt godt flow. Alle har været rigtigt godt tilfredse, lyder tilbagemeldingerne til os. De pårørende fortjener stor ros for at have hjulpet med tidsbestillingen, sagde konsulent Christina Henriksson fra Sundhed og Omsorg.

Læge Brian Nørgaard Albertsen og sygeplejerske Shideh Naebi Mortensen fra Vorgod Lægehus blander vaccinen og gør kanyler klar. Foto: Lars Kryger

Opgaven med at blande vaccinen og føre kanylen var lagt i hænderne på læger og sygeplejersker fra Tinghuslægerne i Skjern og Vorgod Lægehus.

- Læge Claus Kristensen skrev ud og efterlyste læger til vaccinationen fredag, og så meldte vi os. Vi vaccinerede beboerne på Vorgod Plejehjem og Bakkely i Videbæk i to omgange, så vi har jo lidt erfaring med det, sagde læge Brian Nørgaard Albertsen fra Vorgod.

Borgerne blev registeret ved indgangen inden vaccinationen. Foto: Lars Kryger

Henning Højmose fra Ringkøbing tog stikket uden at kny.

- Mine børn ordnede tidsbestillingen og kørte mig herud. Jeg ville gerne have vaccinen, for min kone er jo syg og hun får hjemmehjælp, så hun fik den for en måned siden, sagde Henning Højmose og gik over og satte sig til den obligatoriske observation for bivirkninger.

Fredagens vaccination fortsatte til klokken 17 – og på mandag klokken 13 fattes atter kanylerne til de næste 400.

Der var kørestole til fri afbenyttelse - men Ringkøbing-Skjerns ældre imponerede med rørighed. Foto: Lars Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Annonce