Annonce
Sport

Masser af polemik om mål eller ej: Måske blev Ølstrup snydt for scoring i lokalopgør mod Skjern GF

Skjern GFs målmand Niclas Bro Stefansen havde officielt ingen kommentarer til, om han havde fingre på den frisparksbold, Ølstrups Paw Bjørnkjær sendte i nettet i første halvleg. Måske skulle Ølstrup have haft et mål i den situation. Foto: John Thomsen
Efter spil og chancer var det helt i orden, Skjern GF endelig igen fik en sejr over Ølstrup G&U. På hjemmebane vandt Skjern 2-0 i serie 1 pulje 10.

Skjern: Var der mål til Ølstrup eller ej?

Det var det helt store samtaleemne både under, men især også efter lokalopgøret mellem Skjern GF og Ølstrup G&U i serie 1 lørdag eftermiddag.

Der var spillet et kvarter. Frispark til Ølstrup små 40 meter fra mål. I medvind var det oplagt, at Paw Bjørnkjær ville forsøge direkte.

Annonce

Det gjorde han, men Skjerns Michael Dawt Bik sprang for langt frem. Utilbørlig optræden for ikke at holde afstand udløste korrekt gult kort og korrekt indirekte frispark, hvilket dommer Andreas Ørris Kristensen markerede for med en løftet arm.

Så langt så godt.

Bolden blev rykket omkring otte meter frem. Paw Bjørnkjær hamrede igen direkte, og bolden strøg i mål.

Dommeren fløjtede, Ølstrup jublede, Skjern ærgrede sig.

Scoring blev aldrig godkendt

Men så løb dommeren ud til linjedommer Lars Marinussen. Efter en kort snak blev scoringen annulleret. Der må ikke scores direkte på et indirekte frispark, så der blev dømt målspark.

- Nej jeg annullerede ikke scoringen, for jeg havde aldrig godkendt den. Men jeg løb ud til linjedommeren for at være helt sikker i min sag, forklarede Andreas Ørris Kristensen efter kampen.

En udlægning dommerobservatør Jørgen Baunbæk var helt enig i.


Nej jeg annullerede ikke scoringen, for jeg havde aldrig godkendt den. Men jeg løb ud til linjedommeren for at være helt sikker i min sag.

Andreas Ørris Kristensen, dommer


Så var den ikke længere - eller var den.

Flere hævdede nemlig, at Skjerns målmand Niclas Bro Stefansen havde haft fingrene på bolden. I så fald skulle scoringen have været godkendt.

Annonce

Måske var der fingre på bolden

- Ingen kommentarer, lød det meget diplomatisk efterfulgt af et smil fra Niclas Bro Stefansen.

Det smil antydede kraftigt, at han havde haft fingre på bolden, så Skjern slap med skrækken.

Ud over det omtalte frispark var det ikke meget, Ølstrup viste i den kamp. Lige før pausen dansede bolden nærmest på mållinjen efter et hjørnespark, hvor Ølstrup burde have scoret. I anden halvleg var der en halv friløber til Daniel Mogensen, der dog slet ikke fik afsluttet.

Det var stort set alt, når man ser bort fra nogle hjørnespark, hvor den eneste afslutning var et hovedstød over mål fra Karsten Dahl Schmidt.

Skjern havde absolut intet vist i modvind i første halvleg på den kunstgræsbane, holdet endnu en gang valgte at spille på, selv om stadion med tribune lå klar 100 meter væk.

Skjern vil helst spille på kunstgræs, da de mener, de bedst kan spille teknisk og hurtigt fodbold på det underlag, men ingen af holdene leverede nu spil, der var teknisk eller specielt hurtigt, når der da ikke var tale om lange bolde frem.

Mads Jakobsen nåede meget den times tid, han var på banen for Skjern GF. Først blev det til en kæmpe afbrænder på frit skud fra nært hold, så blev det til en scoring til 2-0 på en friløber, og så sluttede Mads Jakobsen sin kamp af med en advarsel for at sparke til bolden efter dommerens fløjt for offside. Foto: John Thomsen

I anden halvleg styrede Skjern det meste af spillet, og set ud fra den halvleg var det i orden, hjemmeholdet vandt.

Først serverede Martin Pagaard en kæmpe chance til Mads Jakobsen på en tværbold, men Mads Jakobsen høvlede bolden langt over mål. Elendigt. Martin Pagaard havde et skud, der var et frisparksforsøg, der blev lidt farligt, inden den første scoring.

Annonce

To spillere deler æren som målscorer

Nicolai Bro Iversen sendte et hjørnespark til bageste stolpe, hvor bolden gik i mål. Michael Dawt Bik jublede overstadig, for han mente, han sendte bolden i mål, mens en håndfuld tilskuere tæt på mål var sikre på, bolden var i mål, inden Bik rørte den. De kan få en halv scoring hver.

Ølstrup forsøgte en smule. En smule. Skjern forsvarede sig. Der skete ikke meget.

Afgørelsen kom efter 85 minutter. Det lignede lidt et los væk, men det gav en friløber til Mads Jakobsen i venstre side, og Mads Jakobsen scorede sikkert til 2-0.

Serie 1 pulje 10

Skjern GF-Ølstrup G&U 2-0 (0-0)

Mål: 61. minut: 1-0 ved Nicolai Bro Iversen/Michael Dawt Bik. 85. minut: 2-0 ved Mads Jakobsen. Advarsler til Skjerns Michael Dawt Bik efter 15 og Mads Jakobsen efter 89 minutter og til Ølstrups Mads Bank Olesen efter 87 minutter.

Skjern skiftede Mads Jakobsen ind efter 37 minutter for Martin Pagaard, der i pausen kom på banen for Kristian Knak, efter 70 minutter kom Marco Feltheim på banen for Frederik Tønder. Ølstrup skiftede Michael Marhauer Jørgensen på banen i pausen for Kasper Lauridsen, der senere kom på banen igen sammen med de øvrige udskiftningsspillere.

- Dejligt. Det er godt nok længe siden, vi har hentet tre point mod Ølstrup i en turneringskamp.. Fortjent synes jeg. Det var os, der forsøgte at spille, og det var os, der skabte mest, sagde Skjerns træner John Pagaard.

I Ølstrups lejr ærgrede de sig. Over den scoring de aldrig fik, over en masse grim snak fra nogle tilskuere efter deres målmand, over nederlaget.

Linjedommer Lars Marinussen til venstre sammen med dommer Andreas Ørris Kristensen og linjedommer Damir Zvirkic. Andreas Ørris Kristensen lavede ingen fejl omkring frisparket til Ølstrup. Han var usikker, og derfor løb han ud til Lars Marinussen for at være sikker på ikke at lave en fejl. At meget så tyder på, der skulle have været dømt mål alligevel, fordi målmanden snittede bolden, kunne dommeren ikke afgøre i situationen. Foto: John Thomsen

- Det var nok blevet en helt anderledes kamp, hvis vi havde fået den scoring. Vi følte os snydt. Flere sagde, der var fingre på bolden. En kamp uden mange chancer. Vi skulle have scoret i første halvleg, så tror jeg, vi havde vundet, sagde Ølstrups træner Carsten Holm.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce