Annonce
Erhverv

Masser af mennesker til fødevaremarked - men Klitten mangler

Der kigges - og smages. Foto: Lars Kryger

Der er flere udstillere på årets fødevarmemarked end tidligere - men der mangler fisk og firmaer fra Klitten.

Borris: Der var næsten optræk til kø, da Kulinarisk Vestjylland lørdag formiddag slog porten op til Kulinarisk Fødevaremarked - men så snart gæsterne havde overstået entrebetalingen og var sluppet ind i de hellige haller blev de belønnet med en maser af dejlig dufte - mest markant af røgede pølser.

Søgningen til årets fødevaremarked i i Fødevaremarked Skjern Enge var så massiv, at brunchen var udsolgt. De 120 portioner rakte ikke til efterspørgslen, så nogle gæster håbede på, at der kunne laves lidt flere.

Ellers var der flere muligheder for at få stillet i hvert fald den lille sult fra de mange stande. Rigtig populær var Erhvervsskolen Vestjyllands stand, hvorfra teamleder John Lauridsen serverede kalveculotte, som var sous vide't i form af en langtidstilberedning i otte timer ved 57 grader.

Culotten blev ledsaget af en rødvinsglace, ærtepuré og en langtidsbagt tomat. Selvom klokken kun var halv elleve om formiddag kunne gæsterne sagtes spise rosa kalvekød.

Den lækre lille ret var et eksempel på, hvad Madleverancen formår. Erhvervsskolen vil med Madleverancen levere mad ud af huset og skabe beskæftigelse til unge, der ingen uddannelse har eller blot har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Således kan culotte og arbejdsmarkedspolitik sagtens følges ad.

34 udstillere er til stede, både lørdag og søndag. Foto: Lars Kryger

Jubilæum med malurt

Foreningen Kulinarisk Vestjylland holder fødevaremarkedet for tiende gang - og jubilæumsåret sætter rekord i antal udstillere. 34 udstillere er på plads, og de rækker vidt - både geografisk, hvor mange kommer uden for kommunen, og i variation. Her er alt fra spiritus, krydderier, grøntsager, smoothies, kød og sågar aloe vera-produkter.

Alligevel er der også malurt i bægeret. Her er nemlig ingen udstillere fra Klitten. Her er ingen Hvide Sande-fisk og ingen spændende varer fra Vestkysten Gårdbutik i Houvig. Newl Fisk fra Nr. Nebel havde ellers meldt sig til, men måtte melde afbud.

Det er også bemærket af formanden for Kulinarisk Vestjylland Kent Viborg.

- Jeg ærgrer mig over, at de ikke er med. Det er en tre stykker, som burde have været her. En forklaring kan jo være, at vi stadig er i turistsæsonen, og at de formentlig har travlt og ikke kan være to steder på én gang, siger Kent Viborg.

Han afviser, at foreningen Kulinarisk Vestjylland er ved at blive splittet i en øst- og en vestdel, foranlediget af, at de vestlige siver ud.

- Når jeg taler med medlemmerne i vest oplever jeg, at vi møder velvilje, men ingen opbakning. Vi har flere udstillere i år end sidste år, men det kan jo være, at Hvide Sande-firmaerne har vurderet, at de ikke kunne få praktikken til at gå op. Borris er jo langt væk fra dem, siger Kent Viborg.

Han er spændt på opbakningen til den fødevaremesse, som et privat firma - der ikke har til huse i Ringkøbing-Skjern Kommune - arrangerer i oktober i Hvide Sande.

- Om det har indflydelse på, at Hvide Sande-firmaerne ikke er med på vores marked, skal jeg ikke kunne sige. Jeg må blot konstatere, at vi er flere udstillere og i år har taget to haller i brug, hvilket har givet os plads til at lave cafézone og kids zone, siger formanden, der bebuder flere nye tiltag i Kulinarisk Vestjylland.

- Vi er blandt andet i gang med at lave en ny strategi, hvor vi ved hjælp af vækstmidler skal skabe merværdi for medlemmerne. Derfor skal vi have opbygget en større medlemsskare. Fødevaremarkedet er første skridt, det næste bliver at finde en distributionsløsning til fødevarer.

Annonce

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce