Annonce
Ringkøbing-Skjern

Masser af læseoplevelser i vente på bibliotekets bogcaféer

Der er masser af inspiration at hente, når bibliotekerne inviterer til bogcafé. PR-foto
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne inviterer i løbet af foråret til bogcafeer om Sønderjylland og om fjerne egne.

Ringkøbing/Skjern: I løbet af februar og marts kan man komme til bogcaféer på bibliotekerne i Skjern, Videbæk, Hvide Sande, Tarm og Ringkøbing og få inspiration til både historiske læseoplevelser og romaner under fjerne himmelstrøg.

Bibliotekerne har nemlig delt bogcaféerne op i to. Den ene er en bogcafé med emnet "Romaner om Sønderjylland", og det er naturligvis i anledningen af Genforeningsåret. Disse bogcaféer holdes på Skjern Bibliotek onsdag 5. februar, på Videbæk Bibliotek onsdag 19. februar og på Hvide Sande Bibliotek torsdag 20. februar.

Den anden bogcafé har fået overskriften "Turen går til…", hvor fællesnævneren er bøger, der foregår under andre himmelstrøg end danske. Disse bogcaféer finder sted på Tarm Bibliotek onsdag 26. februar og på Ringkøbing Bibliotek onsdag 18. marts.

Alle bogcafeer foregår mellem kl. 10.30 og 11.30 og der er gratis adgang. Tilmelding er ikke nødvendig, man møder bare op og lytter med. Der er kaffe og te på kanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce