Hvide Sande

Masser af brædder er drevet i land på Vestkysten

Flere steder på vestkysten er der drevet tømmer i land. Strandfoged Mette Brun fra Fjaltring vurderer, at op mod 1600 stykker tømmer er drevet i land i sidste uge. Privatfoto: Mette Brun

Strandfoged Jens Nicolai Vejlgaard overvejer, om der skal gennemføres en strandingsauktion; kilden til brædderne er ukendt.

HVIDE SANDE: Strandfogederne langs Vestkysten har haft travlt det sidste par uger; der er nemlig drevet store mængder brædder og lister i land.

- Det drejer sig om hele strækningen fra Hanstholm i nord til Hvide Sande i syd, siger Jens Nicolai Vejlgaard, Hvide Sande, der er formand, både for strandfogederne på Den Søgaardske Forstrand og for strandfogederne i Danmark.

Inden for Ringkøbing-Skjern Kommunes grænser er det særligt omkring Søndervig, at der er drevet træ i land, men der er skyllet noget op over stort set hele strækningen, fastslår Jens Nicolai Vejlgaard.

- Det begyndte omkring torsdag den 17. januar og i dagene derefter.

Hvor meget, det drejer sig om, har Jens Nicolai Vejlgaard ikke tal på. Men det er "hundredvis" af brædder og lister, fastslår han.

Hvor det stammer fra, tør han ikke sige. Det har ikke været muligt at identificere træets kilde, og heller ikke, hvad det har skullet bruges til.

- Det er typisk brædder på fire-fem meters længde. Noget kunne tyde på, at de har ligget i vandet i nogen tid; det kan man mærke, når man løfter på træet, siger han.

Måske auktion

Det sker med mellemrum, at der driver store mængder træ, tømmer eller andet værdifuldt strandingsgods i land på Vestkysten, og er mængderne store nok, holdes der oftest en offentlig strandingsauktion.

- Det er dog nok en 10-12 år, siden vi sidst har holdt sådan en auktion, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Strandfogederne har samlet det ilanddrevne træ sammen forskellige steder langs med kysten, og Jens Nicolai Vejlgaard er nu ved at undersøge, om mængderne er store nok til, at det kan betale sig at holde en auktion.

- Det er jo en gammel tradition på Vestkysten, og er det muligt, vil jeg meget gerne gennemføre en auktion, fastslår han.

- Jeg arbejder på sagen lige nu, men jeg tør ikke love noget endnu, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Længere nord på vurderer strandfoged Mette Brun fra Fjaltring, at i alt 1600 stykker tømmer er drevet i land.

- Det er lange lægter, og det er udmærket træ. Noget af det har slet ikke taget skade, mens andet er knækket, siger hun.

0/0
Annonce
Samlerne For abonnenter

Cola-Kenneths afhængighed blev til en hobby: Samler på colaer, du aldrig har hørt om

Annonce
Annonce
112

Brandvæsenet måtte rykke ud: Grill-aske hældt ud i knastør natur

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

Hvide Sande

Nyt spisested: Så er der tapas på tallerkenen

Hvide Sande

Lokal i kunstnerboligen: - Jeg har indset, at jeg må tage væk for at kunne lege

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

112

Vidner søges: Tre nødblus sendte helikopter i luften