Annonce
Videbæk

Masser af aktivitet på Centerparken op til jul

Efter deres optræden blev børnene trakteret med saft og hjemmebagte pebernødder på Centerparken. Privatfoto

Videbæk: Der er været godt gang i den på Centerparken i ugen op til jul. Plejecenteret har haft besøg af 32 børn fra Gl. Kongevejens børnehave, som sang for beboerne og sluttede af med saftevand og pebernødder, som beboerne selv havde bagt.

Det har været fødselsdagsmiddag - som centeret altid har en gang om måneden for at fejre de beboere, der har fødselsdag i selv samme måned. Og samme dag som fødselsdagsmiddage, kom der om eftermiddagen besøg af 12 personer fra voksenkorer, som underholdt med julesange.

Torsdag formiddag kom Aase og Anders Nielsen og spillede harmonika - alle fik et sanghæfte med julens sange og så var det bare at vælge. Også husets pedel gav et nummer på harmonika ved denne lejlighed.

Den 23. december om formiddagen bliver juletræet pyntet - det kommer personalets familie og hjælper med - om eftermiddag er der julegudstjeneste. Den 24. december kl. 14.15 er alle pårørende inviteret til kaffe, sang og dans om juletræet, og kl. 17.30 er der julemiddag for de tilmeldt i cafeteriet.

Annonce
Voksenkoret sang julesange for beboerne. Privatfoto
På Centerparken har beboerne kunnet deltage i en lang række underholdende arrangementer op til jul. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Panda-diplomatiet og det sort-hvide verdensbillede

Panda-diplomati. Et ord, som har flere hundrede år bag sig, men som først blev alment kendt her i landet, da to kinesiske eksemplarer af Ailuropoda melanoleuca sidste år flyttede ind i Københavns Zoo. De sort-hvide bjørne er hverken købt eller skænket til os som gave; Danmark har bare lånt dem af Kina. Ud over en årlig leje på én million dollar er udlånet også et på andre måder værdifuldt redskab: 40 handelsaftaler blev underskrevet samtidig med aftalen om flytningen af Mao Sun og Xing Er, som de to bamser hedder. De sjældne bjørne kan desuden bruges som et sanktionsmiddel fra kinesisk hold: Ligesom en anden menneske-ambassadør, der er udsendt til et besværligt land, kan pandaerne kaldes hjem, hvis en nation ikke makker ret overfor Riget i Midten. Verdens mest nuttede form for magt, som Dagbladet Information skrev ved bjørnenes stærkt pressedækkede ankomst til København. Om Xing Er og Mao Sun skulle være på vej tilbage til de hjemlige bambusmarker, efter at Jyllands-Posten tirsdag dristede sig til at bringe en tegning af det kinesiske flag som illustration af den farlige coronavirus, der er udsprunget i Kina, er nok tvivlsomt. Men reaktionen fra deres fødeland er ganske voldsom: Kina forlanger en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten for den set med danske øjne helt uproblematiske tegning. På de såkaldt sociale medier bringer historien tydeligvis Muhammed-tegningerne frem i erindringen hos mange. Det er endda den samme avis, som nu igen bringer anstødelige tegninger, peger en del af meningsmagerne på. Må vi herfra pege på ordlyden af Grundlovens paragraf 77? Den paragraf, der slår fast, at enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Uanset panda-diplomati og handelsaftaler skal vi aldrig finde os i, at et andet land prøver at lægge pres på den frie danske presse. Et sort-hvidt verdensbillede som det kinesiske må ikke vinde indpas her hos os. Vi skal holde ytringsfrihedens kulørte fane højt - hvad enten den bærer Tibets, Danmarks eller Jyllands-Postens farver.

Annonce