Annonce
Skjern

Maskinhus ved Borris: Forvaltningen sagde nej men udvalgsflertal sagde ja

Det er på denne grund, ansøger ønsker at opføre ete knap 1000 kvadratmeter stort maskinhus. Foto fra dagsordenen.
Forvaltningen anbefalede et nej, men flertal i teknik- og miljøudvalget sagde god for nyt maskinhus på knap 1000 kvadratmeter.
Annonce

BORRIS: Forvaltningen anbefalede et nej, men et flertal i teknik- og miljøudvalget sagde ja til en ansøgning om tilladelse til at opføre et maskinhus på ejendommen Borrisvej 33 nær Borris.

Oprindeligt havde ejeren af ejendommen søgt om at måtte bygge en ridehal på 1357 meter, og dette gav teknik- og miljøudvalget tilladelse til i slutningen af 2018.

Danmarks Naturfredningsforening påklagede dog sagen til Planklagenævnet, der omgjorde kommunens tilladelse til et afslag med den begrundelse, at der var tale om en privat ridehal og ikke en hal, der var erhvervsmæssig nødvendig; ridehallen ville stride mod landzonebestemmelsernes formål, og ville kunne danne præcedens, mente nævnet.

Kommunen på sin side har haft praksis for at være positivt indstillet på at tillade private ridehaller, da netop Ringkøbing-Skjern Kommune har store landbrugsområder, hvor det kan lade sig gøre, uden at de landskabelige forhold påvirkes negativt.

Nu har ejeren så ansøgt om tilladelse til at opføre et noget mindre maskinhus på samme placering som ridehallen. Det skal bruges erhvervsmæssigt til opbevaring af minilæsser, traktor, vejhøvl, hegnsklipper, brakpudser og lignende.

Landbrugsejendommen er på knap tre hektar, og ligger i et område, hvor der rent landskabeligt ikke er noget til hinder for at opføre maskinhuset. Forvaltningen mener dog, at det ikke kan forsvares at opføre så stort et maskinhus på en så beskeden ejendom, hvor der oven i købet i forvejen er udhusbygninger på 674 kvadratmeter.

Flertallet i teknik- og miljøudvalget var dog uenigt, og gav grønt lys for maskinhuset. Niels Rasmussen (SF) fulgte forvaltningens indstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Annonce