Annonce
Skjern

Maskinhus ved Borris: Forvaltningen sagde nej men udvalgsflertal sagde ja

Det er på denne grund, ansøger ønsker at opføre ete knap 1000 kvadratmeter stort maskinhus. Foto fra dagsordenen.
Forvaltningen anbefalede et nej, men flertal i teknik- og miljøudvalget sagde god for nyt maskinhus på knap 1000 kvadratmeter.

BORRIS: Forvaltningen anbefalede et nej, men et flertal i teknik- og miljøudvalget sagde ja til en ansøgning om tilladelse til at opføre et maskinhus på ejendommen Borrisvej 33 nær Borris.

Oprindeligt havde ejeren af ejendommen søgt om at måtte bygge en ridehal på 1357 meter, og dette gav teknik- og miljøudvalget tilladelse til i slutningen af 2018.

Danmarks Naturfredningsforening påklagede dog sagen til Planklagenævnet, der omgjorde kommunens tilladelse til et afslag med den begrundelse, at der var tale om en privat ridehal og ikke en hal, der var erhvervsmæssig nødvendig; ridehallen ville stride mod landzonebestemmelsernes formål, og ville kunne danne præcedens, mente nævnet.

Kommunen på sin side har haft praksis for at være positivt indstillet på at tillade private ridehaller, da netop Ringkøbing-Skjern Kommune har store landbrugsområder, hvor det kan lade sig gøre, uden at de landskabelige forhold påvirkes negativt.

Nu har ejeren så ansøgt om tilladelse til at opføre et noget mindre maskinhus på samme placering som ridehallen. Det skal bruges erhvervsmæssigt til opbevaring af minilæsser, traktor, vejhøvl, hegnsklipper, brakpudser og lignende.

Landbrugsejendommen er på knap tre hektar, og ligger i et område, hvor der rent landskabeligt ikke er noget til hinder for at opføre maskinhuset. Forvaltningen mener dog, at det ikke kan forsvares at opføre så stort et maskinhus på en så beskeden ejendom, hvor der oven i købet i forvejen er udhusbygninger på 674 kvadratmeter.

Flertallet i teknik- og miljøudvalget var dog uenigt, og gav grønt lys for maskinhuset. Niels Rasmussen (SF) fulgte forvaltningens indstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce