Annonce
Skjern Håndbold

Maskinen Myrhol og plankeværket Gustavsson helt på toppen

Bjarte Myrhol har en helt enorm vilje. Man kunne ikke se på nordmanden, han spillede sin første kamp efter en længere pause. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Man kunne ikke se, Bjarte Myrhol har været ude med sygdom nogle uger. Mod SønderjyskE var stregspilleren virkelig stærk i angrebet, og sammen med målmand Björgvin Gustavsson, der stod med en redningsprocent på 40, var Myrhol kampafgørende.
Annonce

Skjern: Maskinen Myrhol med fem mål på seks forsøg. Plankeværket Björgvin Gustavsson med en redningsprocent i målet på 40.

Jo der var et par klare profiler på Skjern Håndbolds hold i kampen mod SønderjyskE.

Man kan ikke undgå at være imponeret af Bjarte Myrhol. Ude med alvorlig sygdom i nogle uger og så tilbage på banen med høj kvalitet fra første fløjt.

- Bjarte er bare speciel. Masser af styrke og energi og så en unik ledertype med masser af vilje. Der er ingen træner, der ikke gerne vil have Bjarte i sin trup, sagde Skjerns træner Patrekur Jóhannesson efter kampen.

Selv gjorde nordmanden ikke det store ud af sin flotte kamp.

- Nej jeg mangler noget både fysisk og mentalt. Der har været mange andre tanker inde omkring på det seneste, men nu er det forbi, og så kan jeg igen få fuld fokus på håndbolden, sagde Bjarte Myrhol.

Han mærkede intet til sygdommen, og han var ikke specielt mærket af strabadserne på banen.

- Men jeg spillede jo også kun i angrebet. Det er ikke nær så hårdt som at spille i forsvaret, så det var helt okay, fortalte Bjarte Myrhol.

Patrekur Jóhannesson var bange for, at han havde presset sin anfører lige rigeligt.

- Men Bjarte sagde selv, det var okay, og så bestemmer han selv. Det var dejligt at have ham tilbage, sagde Patrekur Jóhannesson.

Bjarte Myrhol kom i fokus lige før pausen. I et angreb blev han sendt til jorden for en albue i ansigtet. Det gav lidt blod, og Myrhol var godt irriteret over, dommerne intet så. Da Myrhol gik ud af banen for at få blodet stoppet, sparkede han i raseri til et bord ved siden af udskiftningsbænken.

- Jeg troede da ikke, at bordet ville gå i stykker. Det var dumt af mig. Den slags skal ikke ske igen, sagde Myrhol, der fik en udvisning for sit raserianfald.

Han skyndte sig at pege på Björgvin Gustavsson som en kampafgørende spiller.

- Hatten af for Björgvin. Han lukkede kampen på et kritisk øjeblik for os. Der var mange fine redninger, så vi fik en rigtig god og vigtig sejr. SønderjyskE har altså et godt hold med mange stærke spillere, og det er ikke uden grund, de ligger i toppen, fortalte Bjarte Myrhol.

Björgvin Gustavsson var endnu en gang ikke meget for at snakke om egen præstation.

- Jeg glæder mig mest over, vi slog et fantastisk godt hold, der kommer med en masse fysik. Når vi spiller sådan her, og når opbakningen er så fantastisk, som den er, så er vi bare svære at slå i Skjern Bank Arena. Nu glæder jeg mig allerede til kampen mod Skanderborg på tirsdag, hvor vi alle håber på lige så god opbakning, sagde Björgvin Gustavsson.

Skjern var bagud ved pausen.

- Men vi gjorde nu meget rigtigt alligevel. Vi brændte bare rigeligt. I pausen aftalte vi, at vi bare skulle fortsætte med at spille på samme måde. Køre de samme åbninger, løbe kontra, og stå som vi gjorde i forsvaret, hvor vi havde flere fine bolderobringer, og hvor Jonas Tidemand og Jonathan Stenbäcken var stærke i midtzonen. Vi begyndte at skyde målmanden meget bedre, og da Björgvin så lukkede af, fik vi midt i anden halvleg skabt det hul, der skulle til. To meget gode point mod en god modstander, sagde Patrekur Jóhannesson.

Skjern havde hele ni spillere på måltavlen.

- Selv Stenbäcken scorede - to gange endda. Så skal vi vinde, sagde Jesper Konradsson, der sad en meter fra Stenbäcken.

Konradsson var stolt af sit hold.

- Alle tog ansvar, alle arbejdede som vilde. Jo længere hen i kampen vi kom, jo flere dueller vandt vi mand mod mand. Det gav en god sejr. Og det er vigtigt, at vi holder fast på hjemmebane. Det giver hver gang en følelse af, at vi ved, vi er stærke i Skjern Bank Arena, hvor opbakningen er utrolig, sagde Jesper Konradsson.

SønderjyskEs træner Kasper Christensen pegede på Björgvin Gustavsson som kampafgørende.

- Björgvins mange store redninger på åbne chancer til os afgjorde kampen. Vi var godt med i 45 minutter, hvor vi bød Skjern op til dans. Jeg er faktisk stolt af vores indsats, selv om vi tabte, sagde den tidligere Skjern-spiller.

Målmand Björgvin Gustavsson blev fra flere sider kaldt kampafgørende med en stribe fornemme redninger i anden halvleg, hvor Skjern grundlagde en sejr på 30-25. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce