Annonce
Ringkøbing

Martin Jensen fra Nets ringede: Kvinde fik misbrugt sit visa-kort

Man skal aldrig nogen sinde give oplysninger om kreditkort over telefonen, understreger Henning Østergaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing. Foto: Michael Bager

RINGKØBING: Tirsdag ved 19-tiden fik en 65-årig kvinde fra Ringkøbing en foruroligende besked over telefonen.

- Hun får at vide af en mand fra Nets, at hendes visakort er blevet hacket, fortæller efterforsker Henning Østergaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Manden hedder Martin Jensen og er så overbevisende i sine forklaringer om, at visakortet er blevet hacket, at kvinden til sidst tror på ham og gør det, som han beder om og som man aldrig nogen sinde må gøre.

Annonce

- Han fik hendes kortoplysninger, og samme aften køber han ting for 6000 kroner over nettet og forsøger at hæve 22.000 kroner fra kortet, siger Henning Østergaard.

Opkaldet er langt fra enestående. Der har været mange sager landet over, hvor især ældre er blevet kontaktet af en person, der udgiver sig fra at være fra banken eller Nets og fisker efter kortoplysninger.

- Jeg har såmænd selv prøvet at blive ringet op af sådan en, men jeg smed røret på, fortæller Henning Østergaard, der gerne vil advare mod svindlerne.

- Der er ingen, der ringer fra Nets eller banken eller andre om aftenen for at få oplysninger om betalingskort. Og man skal aldrig nogen sinde udlevere oplysningerne, understreger han.

Den 65-årige kvinde fra Ringkøbing, der fik sit visa-kort hacket, anmeldte databedrageriet til politiet onsdag og fik annulleret sit betalingskort, hvilket er en sag mellem hende og hendes bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce