Ringkøbing

Marokko-video med terrordrab er i omløb på lokale skoler

Politiet forsøger at forhindre at Marokko-videoen bliver delt på sociale medier. Foto: Scanpix/Iris

SSP advarer mod at se den barske video, der i øvrigt kan være ulovligt at sende til andre.

RINGKØBING-SKJERN: Alle forældre i Ringkøbing-Skjern Kommune har fået en advarsel fra SSP om, at den såkaldte Marokko-video er kommet i omløb blandt unge i kommunen. Advarslen lyder på, at man slet og ret skal lade være med at se videoen, hvis man modtager den. I stedet skal man straks slette den.

SSP, der er et samarbejde mellem skoler, sociale myndigheder og politiet, har holdt øje med om videoen, der viser det nylige drab på en ung danske kvinde og hendes norske rejsefælle i Marokko, var i omløb i kommunen, da den er blevet delt på sociale medier mange andre steder i landet.

- Videoen er desværre kommet i omløb blandt børn og unge her i kommunen. Kun i ganske få tilfælde heldigvis, skriver SSP-vejlederne.

SSP-leder Allan Østergaard uddyber:

- Vi fik onsdag aften et tip om, at nogle få unge havde fået videoen, og vi er i gang med at undersøge, hvem det er, fortæller han.

På grund af videoens voldsomme indhold er det nemlig vigtigt at få de unge i tale. Men bedst er det, at de unge slet ikke ser den. Derfor opfordrer Allan Østergaad forældrene til at tage en snak om hjemme, hvor skolens og klassens gruppedynamik er sat ud af spil

Ulovligt at dele

Så vidt Allan Østergaard er informeret har ingen af de unge delt videoen endnu, hvilket det da også vil være klogt at lade være med.

Rigspolitiet har forsøgt at forhindre at videoen, som er af en meget voldsom karakter, bliver spredt på de sociale medier. For udover at videoen i sig selv er skræmmende at se, er det sandsynligvis også en overtrædelse af straffeloven at dele den.

SSP-vejlederne i kommunen står klar med råd og vejledning i sagen om Marokko-videoen, hvis der er behov for det. Det er også muligt at kontakte politiet, hvis man oplever, at videoen eksempelvis fortsat bliver delt.

0/0
Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

På Vej: Ringkøbing by night

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere

Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk