Annonce
Skjern

Markedsbestyrelse overvejer light-udgave: Dalager Marked bliver måske alligevel til noget i år

Så tæt kommer folk ikke til at sidde, hvis der bliver Dalager Marked til maj, men markedsbestyrelsen overvejer nu hvordan det kan gennemføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Henover påsken skal markedsbestyrelsen hos Dalager Marked overveje om og hvordan et marked kan gennemføres med corona-hensyn.

BORRIS: Når kalenderen rammer den sidste weekend i maj, må folk gå i biografer og mødes på cafeer igen, ligesom den indendørs idræt er genåbnet. Til den tid vil der også være langt flere vaccinerede, og alle disse ting får nu bestyrelsen bag Dalager Marked til at spekulere på, om der også kan laves et marked i light-udgave.

Det skal bestyrelsen nu overveje hen over påskeferien, og det handler også om, at det vil være ærgerligt ikke at holde et marked, hvis det til den tid viser sig, at der er intet til hinder for at gøre det. Markedets formand, Jørn Vendelbo, fortæller, at arrangørerne kan nå det endnu, hvis de går i gang nu.


Det er vigtigt at vise, at vi stadig er der, for ellers kan det være, at folk får andre traditioner end at tage til Dalager Marked i den weekend.

Jørn Vendelbo, formand for Dalager Marked


- Det er vigtigt at vise, at vi stadig er der, for ellers kan det være, at folk får andre traditioner end at tage til Dalager Marked i den weekend, siger Jørn Vendelbo.

Han bemærker også, at det værste vil være, hvis der en uge før lukkes ned igen, og derfor kræver det også, at arrangørerne laver nogle aftaler med leverandører, så markedskassen ikke kommer til at betale for ting, der ikke bliver til noget.

Annonce

Dropper underholdning

For markedsbestyrelsen handler det om at lave et marked, der er sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, og hvor folk kan være trygge ved at tage af sted. Det kan gøres ved at hegne markedspladsen ind, så de frivillige kan tjekke coronapas. Tanken er også, at der kun skal være kræmmermarked og tivoli, og så lukke det store øltelt, og kun holde åbent i det lille øltelt. Desuden kan borde stilles an, så folk ikke sidder så tæt. Bortset fra børneunderholdningen, skal der ikke være noget underholdning.

Opgaven bliver nu at undersøge, om det kan lade sig gøre, så der også er noget økonomi i det. Jørn Vendelbo er da heller ikke i tvivl om, at der bliver meget at sætte sig ind i, men han tror også. at der er et grundlag for at arrangere marked.

- Folk trænger til at komme ud, forklarer Jørn Vendelbo.

Dalager Marked blev på grund af coronaen ikke til noget i 2020. Markedet plejer at trække op mod 20.000 gæster, alt afhængig af vejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Spritbilist standset i Stauning

Annonce