Annonce
Skjern

Markant erhvervsejendom i Skjern på tvangsauktion fredag

Støberivej 5, Skjern, hvor det nye Ferrodan bor til leje. Illustration: Maps.google.com
Ejendommen Støberivej 5, hvor jernstøberiet Ferrodan bor til leje, er på tvangsauktion i Herning fredag den 4. december.
Annonce

Skjern: Ejendommen Støberivej 5, Skjern, der tilhører Ejendomsselskabet Støberivej 5 Aps, er fredag den 4. december klokken 09.00 på tvangsauktion ved Retten i Herning.

Ejendommen, der inklusiv grund er på 102.876 kvadratmeter og har en ejendomsværdi på 39,5 millioner kroner, er ejet af Johan Christian Bendix Øllgaard Jensen.

Det er Nykredit Realkredit A/S, der har begæret tvangsauktionen på baggrund af en restance på lige under en million kroner. I alt har Nykredit en fordring på lige under 17 millioner kroner i ejendommen.

Det fremgår af salgsopstillingen på tvangsauktioner.dk.

Annonce

Overrasket lejer

Den nuværende lejer af ejendommen er BMDP-1 ApS ved direktør Brian Pedersen. Han overtog Ferrodan og indgik lejekontrakt i oktober 2019.

Lejekontrakten er uopsigelig fra begge parter indtil 1. november 2027, og af salgsopstillingen forud for tvangsauktionen fremgår det udtrykkeligt, at lejer altid har betalt sin husleje, der løber op i to millioner kroner om året, til tiden.

På den baggrund kommer det bag på Brian Pedersen, at bygningen nu kommer på tvangsauktion.

- Det er overraskende. Det må jeg sige. Vi har ikke taget stilling til, om vi vil byde på tvangsauktionen. Det kommer an på prisen, siger Brian Pedersen.


Det er overraskende. Det må jeg sige. Vi har ikke taget stilling til, om vi vil byde på tvangsauktionen. Det kommer an på prisen.

Brian Pedersen, direktør i BMDP-1 ApS


Af salgsopstillingen fremgår det dog også, at Ferrodan ønsker lejen sat ned på grund af manglende vedligeholdelse:

”Lejer har påpeget, at det er lejers opfattelse, at der er en række forhold, hvor udlejer ikke har opfyldt sin vedligeholdelsesforpligtelse, og der henvises til den i salgsopstillingen værende mangelliste, som blandt andet omfatter defekte ovenlysvinduer, som bør udskiftes for at undgå vandindtrængen". "Lejer har desuden anmodet om en genforhandling af huslejen, idet lejer har oplyst, at proces- og produktionsudstyr i ejendommen er og har været i en væsentlig dårligere stand end forventet, herunder ejendommens ventilation, og klimaanlæg, hvor lejer har nævnt at have været nødsaget til en gennemgribende renovering af 2 store procesfiltreanlæg", står der i salgsopstillingen.

Annonce

Stor interesse

Der har været stor interesse for Støberivej 5 på tvangsauktioner.dk. I skrivende stund har der være 463 downloads af salgsopstillingen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til tvangsauktionen fra Johan Christian Bendix Øllgaard Jensen eller selskabets revisor Martinsen Rådgivning & Revision i Skjern.

Støberivej 5, Skjern. Illustration: Maps.google.com


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Udviklingshæmmet borger er coronasmittet – 46 nære kontakter på bosted og dagtilbud skal nu testes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Erhverv

Borgmesteren om nedlukning: Jeg kan ikke begribe, at vi skal blive ved med at være fastlåst på den måde

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Under en håndfuld nye smittede

Erhverv

Nu bider nedlukningen butikkerne: Handelsrådsformand frygter, at mange små detailforretninger mister livet

Annonce