Annonce
Vestjylland

Markant ændring: Landbruget er blevet et plus for Vestjysk Bank

Landbruget bidrager positivt til den samlede økonomi i Vestjysk Bank vurderer administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen. Foto: Morten Stricker
Vestjysk Banks direktør, Jan Ulsø Madsen, undrer sig over, at der ikke har været flere henvendelser fra erhvervskunderne under første del af coronakrisen, hvor landbruget bidrager positivt til bankens samlede økonomi.

Holstebro/Lemvig: I mere end 10 år har landbruget kostet Vestjysk Bank det ene store millionbeløb efter det andet.

Krisen i landbruget har været det helt store smertensbarn og truet bankens eksistens.

Men midt under den verdensomspændende coronakrise er landbruget blevet et aktiv for Vestjysk Bank, der stadig har relativt mange landbrugskunder.

- Landbruget går helt ikke uramt forbi i coronakrisen, men det går stadig godt i dansk landbrug, og det har en positiv indvirkning på Vestjysk Bank. Mælkepriserne er stabile, og svinepriserne er på et højt niveau, selv om de er faldet lidt på det seneste, siger Vestjysk Banks administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

Det er i den grad nye toner om et erhverv, der har været meget hårdt plaget af konkurser og nedgang, hvilket har pint og plaget banken siden finanskrisen.

Den stabile udvikling inden for landbruget er en del af forklaringen på, at Vestjysk Bank ikke er blevet bestormet af erhvervskunder, der lider hårdt under coronakrisen.

- Vi har haft et relativt beskedent antal henvendelser fra hårdt ramte kunder og virksomheder under coronakrisen. Jeg er lidt forundret over, at der ikke har været flere. Det må jeg sige. Men det udelukker ikke, at det kan komme på et senere tidspunkt. Vi er meget opmærksomme på, hvad der sker, siger bankdirektøren.

Annonce

Solid platform

De hårdest ramte brancher i første bølge af coronakrisen er ikke dem, der vejer fylder mest hos Vestjysk Bank.

Jan Ulsø Madsen er dog helt bevidst om, hvor hurtigt det kan ændre sig.

Han nævner selv et eksempel med en produktionsvirksomhed, hvor alt så godt ud i midten af marts med godt fyldte ordrebøger. Halvanden måned senere var virksomheden nødt til at fyre 40 procent af medarbejderne.

- Det viser noget om, hvor hurtigt det ændrer sig i denne tid. Det er meget svært at forudsige, hvordan vi bliver ramt, men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe vores kunder i denne svære tid, siger Jan Ulsø Madsen.

Flere banker har allerede været ude at melde, at coronakrisen har efterladt sig dybe spor. I starten af maj offentliggør Vestjysk Bank regnskabet for første kvartal 2020, og inden da ønsker Jan Ulsø Madsen ikke at kommentere på, om noget lignende kan være på vej i Vestjysk Bank.

Han siger dog.

- Vi står på en solid platform. Mere kan jeg ikke sige, siger Jan Ulsø Madsen, der for to måneder siden kunne præsentere det bedste regnskab i bankens historie med et overskud på knap 500 millioner kroner.

Men allerede dengang blev det meldt ud, at 2020 ikke blev på samme niveau, og efterfølgende er hele verden blevet ramt af coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce