Annonce
Vestjylland

Maries første år som købmand har været langt, sejt og fremfor alt en succes

Marie Kjærgaard har sammen med Niels Peter Skræddergaard købmanden i Thorsminde, som netop er kommet med butikkens første regnskab. Et regnskab der endte med plus på bundlinjen. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
God opbakning fra de lokale og mange turister gør, at Marie Kjærgaard blåstempler sin første tid som købmand i Thorsminde.

Thorsminde: Marie Kjærgaard har smil på læben, for hun har for første gang i sit liv været med til at offentliggøre et regnskab. Og det blev et godt et af slagsen, hvis hun selv skal sige det.

Der var nemlig plus på bundlinjen, og dermed har et år med masser af timer bag disken og hårdt arbejde givet pote.

For efterhånden halvandet år siden fik hun nøglerne til Min Købmand i Thorsminde, hvor hun selv bor. Hun har derfor godt styr på byen, men både det at være købmand og selvstændig var nyt territorium for hende.

Heldigvis har hendes kompagnon, Niels Peter Skræddergaard, erfaring med de to ting, da han har en købmand i Holstebro.


Uanset hvad er det da bare fedt at kunne lave et overskud det første år. Det er jo det, man har knoklet for.

Marie Kjærgaard


Den passer han, og så er det Marie Kjærgaard, der fungerer som daglig leder af butikken i Thorsminde, og det har krævet noget tilvænning.

- Det har været et langt og sejt år med mange ting, jeg har skullet lære. Men det har også været helt vildt fedt, og når jeg kigger på vores regnskab, så synes jeg da godt, jeg kan sige, at det har været en succes, siger hun.

Det blev til et overskud på lige godt 300.000 kroner, og for en, der er ny i faget som selvstændig, og som ikke har tidligere år at sammenligne med, kan det umiddelbart være svært at vurdere, om det er godt, eller om det burde være højere. Men så er det godt, at hun har andre til at fortælle hende det.

- Min regnskabschef siger, at det er meget godt gået, så det tager jeg da til mig. Men uanset hvad er det da bare fedt at kunne lave et overskud det første år. Det er jo det, man har knoklet for, siger hun.

Annonce

God opbakning

Marie Kjærgaard og Niels Peter Skræddergaard overtog og åbnede købmanden i november 2019, efter den havde været lukket i nogle måneder.

Det er en lille butik, der lever af de lokale og turisterne. Begge dele har været flittige til at bruge købmanden.

- Jeg synes, vi har mærket utrolig god opbakning fra lokalområdet, og så havde vi en rigtig god sommer. Alt det her corona har gjort noget ved folk. De kan lide at komme til vandet, og de har jo været nødt til at holde deres ferie herhjemme, og det har vi nydt godt af, siger Marie Kjærgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce