Annonce
Ringkøbing

Marie Key, Anders Agger og Stine Pilgaard direkte i radioen: Kærlighed på hele sendefladen

Vært på radioprogrammet 'Take Off', Jesper Bæhrenz, er i gang med en snak om kærlighed - i godt selskab med forfatter Stine Pilgaard (i midten) og sanger og sangskriver Marie Key. Foto: Henrik Breum
Journalist Anders Agger og forfatter Stine Pilgaard var med som gæster, da P4 fredag formiddag sendte to timers direkte radio fra spillestedet Generator, hvor Marie Key stod for den musikalske underholdning.
Annonce

Ringkøbing: - Hvis I vælger at synge med, skal I gøre det ned i albuen. Og I må ikke danse ...

Jesper Bæhrenz har helt styr på, hvordan man får et publikum til at føle sig godt tilpas - også i en tid, hvor en pandemi bliver ved med at præge nyhedsbilledet i en alt andet end opløftende retning.

Klokken er lidt i 10 fredag formiddag, og det er dermed lige op over, at den 55-årige radiovært fra Herning skal byde i omegnen af 800.000 lyttere velkommen til 'Take Off' på P4 - direkte fra spillestedet Generator i Ringkøbing:

- Vi har taget noget af det fineste med, fastslår Jesper Bæhrenz, der dermed henviser til Marie Key, der under det to timer lange radioprogram er hyret ind til at forkæle de 117 tilhørere i salen med seks sange.

Sanger og sangskriver Marie Key glæder sig til fredag 23. oktober, da det er dagen, hvor hendes nye album bliver lanceret. Foto: Henrik Breum

Den 41-årige sanger og sangskriver sidder i backstagelokalet oppe på førstesal og glæder sig til at spille med sit band. I det seneste halvandet år har Marie Key arbejdet på et nyt album, der udkommer om en uge, og siden coronaens indtog i Danmark har hun udelukkende optrådt solo og sporadisk:

- Det er et hyggeligt rum, siger hun om Generators hjertekammer, hvor Marie Key og musikerne sent torsdag aften afsluttede deres lydprøver.

Annonce

En drøm om McCartney

Da en Coldplay-klassiker toner ud på både spillestedet og rundt om ved højttalere i det ganske land, introducerer Jesper Bæhrenz dagens første gæst, Anton Bjerg, der er daglig leder af Generator.

Han fortæller om husets otte år lange historie og om nogle af de navne, der har været på besøg. Da 'Take Off'-værten beder Anton Bjerg om at drømme stort, lyder svaret, at det ville være ypperligt at få Paul McCartney på plakaten.

Meldingen bliver mødt med applaus fra publikum, der sikkert gerne vil synge med på 'All you need is love.'

Et godt råd fra Marie Key, hvis weekenden skal bruges til at kigge sig om efter en kæreste: - Det er vel noget med at gå ud og få et par øl. Det åbner folk lidt op og gør, at man tør tage nogle chancer. Det er vel meget det, det handler om. Det dér med at tabe kontrol ... at turde noget. Foto: Henrik Breum

Den sang kender også Marie Key, der ved et og andet om kærlighed, som er det altoverskyggende tema i fredagens radioprogram: 'Der er ingen ordspil her / det er ren kliché / det er bare true love/ og det varer ved,' synger hun fjerlet og ligetil, da hun serverer sit første nummer på P4 og lige her på Kastengevej 3.

Annonce

At hoppe ud fra klippe

Da Marie Key blev hyret til jobbet i Ringkøbing, foreslog hun 'Take Off'-teamet, at de skulle se at få Stine Pilgaard fra Velling med på listen over gæster. Hun står og tripper ude i kulissen med sin seks uger gamle datter på armen.

Da den succesfulde forfatter - senest med udgivelsen af romanen 'Meter i sekundet' - få minutter senere får mikrofontid hos Jesper Bæhrenz, siger 36-årige Stine Pilgaard om Marie Key, at 'hun taler meget ind i den måde, jeg selv skriver på ... på en meget hverdagsagtig måde.'

I 'Meter i sekundet' indtager Anders Agger en bærende birolle, og han popper såmænd også op i det direkte radioprogram. Og det giver god mening, da den 55-årige dokumentarjournalist fra købstaden ved fjorden senere på måneden debuterer som forfatter til 'Kærlighed' - en godt 300 sider stor moppedreng, der i ord og billeder byder på 20 fortællinger om at elske og blive elsket:

- Vi bærer alle på kærlighedshistorier; kendte som ikke kendte. Der er et eller andet at hente dér, tror vi, siger Anders Agger om sit parløb med fotograf Mingo Nørager.

I seneste roman fra Stine Pilgaards hånd, 'Meter i sekundet,' indtager Anders Agger en birolle. Tilsvarende har han hende med i reportagebogen 'Kærlighed,' der udkommer 27. oktober. På billedet her er Pilgaard og Agger i samtale med radiovært Jesper Bæhrenz under fredagens live-udsendelse fra spillestedet Generator i Ringkøbing. Foto: Henrik Breum

Blandt de kendte i 'Kærlighed' er Kjartan Arngrim, Renée Helmig Toft Simonsen, Tina Dickow og Stine Pilgaard.


Vi bærer alle på kærlighedshistorier; kendte som ikke kendte. Der er et eller andet at hente dér, tror vi.

Anders Agger, journalist og forfatter


Direkte på P4 og på Generator siger forfatteren fra Velling blandt andet, at det i en kærlig relation til et andet menneske handler om 'at give slip på sine forbehold':

- Også, når man har kendt hinanden i ti, tyve og tredive år. Man skal være villig til at hoppe ud fra den samme klippe, lyder det fra Stine Pilgaard.

Annonce

Et Key-hit fra 2012

Da Anders Agger er ude af lydbilledet, bliver Marie Key atter hevet ind i 'studiet' til venstre for scenen, hvor Stine Pilgaard fortsat står.

Hun siger, at hun godt kan blive misundelig på sangeren og sangskriveren, da der i musikbranchen er åbenlyse muligheder for at stå ansigt til ansigt med sit publikum - og dermed også mulighed for at aflæse folkets reaktioner på eksempelvis en ny sang, der hedder 'True love.'

Kvinden bag 'Meter i sekundet' får også fortalt, at en Marie Key-sang fungerede som lydtæppe, da Stine Pilgaard og kæresten i sin tid skrev under på købet af en andelsbolig til 700.000 kroner.

Forfatteren er fuld af ord, og hun bruger dem gerne, så i samråd med producer Pernille Klamer og tekniker Torsten Guttermann er Jesper Bæhrenz nødt til at rykke lidt rundt på 'Take Off'-tidsplanen.

Men det er som om, at alt går op i en højere radioenhed, da Marie Key går på scenen en sidste gang og synger sit smukke hit fra 2012, 'Uden forsvar.'

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rema 1000s Ringkøbing-planer får kamp til stregen: Lidl truer med Erhvervsstyrelsen, og Coop frygter Kvickly-lukning

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Direktør i byggefirma skal betale millionerstatning til københavnsk ægtepar efter sommerhuskøb

Annonce