Annonce
Ringkøbing

Marie i madbutikken: 'Selv om, man er gammel, behøver man ikke være gammeldags'

75-årige Marie Viisholm Henriksen ser frem til torsdag 30. januar, hvor hun om eftermiddagen er vært ved en reception i sin nyindrettede madbutik i Nygade i Ringkøbing. Foto: Johan Gadegaard
75-årige Marie Viisholm Henriksen er ved at være på plads i sin madforretning, som hun har flyttet fra Algade til Nygade i Ringkøbing.

Ringkøbing: Peter A.G. Nielsen har forlængst kundgjort, at han vil sidde på en bænk, 'dér, hvor havet slår ind over molen,' når han bliver gammel. En sådan sang kunne 75-årige Marie Viisholm Henriksen såmænd sagtens nynne med på, men hun vil langt hellere drive sin egen forretning og byde kunder velkommen til.

Lige nu bakser hun med at komme helt på plads. Efter godt 35 år i Algade i Ringkøbing har hun flyttet Maries Madbutik til Nygade, og det tærer - trods alt - lidt på kræfterne:

- Jeg har bestemt mig for at give mig selv en fridag på lørdag, siger Marie Viisholm Henriksen, der for tiden holder åbent fra klokken 12 til 16 på hverdage.

I sit nye lejemål holder hun fast ved sit vante koncept, der går på forhandling af blandt andet oste, øl, kaffe, chokolade, whisky, te og diverse vine, men den erfarne erhvervskvinde er også klar til at satse mere på økologi og noget, der falder i god smag hos vegetarer:

- Selv om, man er gammel, behøver man ikke være gammeldags. Kunderne kan også være med til at bestemme, hvad vi skal have i sortimentet, siger Marie Viisholm Henriksen.

Annonce

Jeg kan ikke se mig selv bag disken i en genbrugsbutik.

Marie Viisholm Henriksen, Ringkøbing

Plads til caféborde

Inden længe skal kvinden bag Maries Madbutik ud at have investeret i nogle caféborde, så folk kan sidde i ro og mag og studere menukortet, der blandt andet byder på suppe, sodavand, sandwiches og smørrebrød.

Som vanligt er Marie Viisholm Henriksen også frisk på at levere mad ud af huset, 'hvis der er nogle, der vil købe det,' som hun siger. Det er der sikkert. I hvert fald oplever indehaveren stor interesse for den opdaterede udgave af Maries Madbutik, hvor der er klar til at blive fyret op under de fire blus på det velvoksne gaskomfur, der er skubbet på plads ovre i hjørnet.

Marie Viisholm Henriksen glæder sig over, at hun med flytningen har fået flere kvadratmeter at gøre godt med:

- Det ser ud til, at jeg nemt kan få det fyldt op, siger kvinden, der det seneste halvandet års tid har levet som enkefrue - og derfor i endnu højere grad nyder at have et meningsfyldt liv at stå op til:

- Jeg synes ikke, jeg er klar til at gå derhjemme endnu, tilføjer Marie Viisholm Henriksen - og kommer med en lille sidebemærkning om, 'jeg kan ikke se mig selv bag disken i en genbrugsbutik.'

'Jeg er jo en fedtsyl'

Marie Viisholm Henriksen har gennem alle årene passet sin forretning på egen hånd, men med virkning fra 1. februar får hun en medhjælper ansat. Hvor mange timer, der bliver tale om, er endnu ikke aftalt:

- Jeg er jo en fedtsyl, og jeg ved ikke, hvor meget der er i det her, siger hun.

Sikkert er det, at der lige skal tages fat et par dage mere, inden alt står, som det skal, i Maries Madbutik, hvor indehaveren for tiden nyder godt af lidt håndværkerhjælp.

I Algade havde Marie Viisholm Henriksen typisk åbent i sin madbutik fra klokken 11 til 17 på hverdage, og det er også i den retning, pilen peger, når kalenderen viser februar.

Inden da har forretningsindehaveren et par gode begivenheder at byde på: 30. januar - altså torsdag i næste uge - er der reception i Nygade 39, og dagen efter er der ølsmagning, hvor en repræsentant fra Klosterbryggeriet i Skanderborg kigger forbi.

Da Marie Viisholm Henriksen drev sin madbutik i Algade, havde hun den gamle dør i baggrunden som blikfang ude foran forretningen. Døren er flyttet med til Nygade, hvor den måske også får en central placering. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce