Annonce
Navne

Marianne Karlsmose og Kristian Andersen er optimistiske efter KDs landsmøde

Isabella Arendt har en enestående genemslagskraft hos den almindelige dansker, men hun kan ikke gøre det alene, siger Marianne Karlsmose, der nu er næstformand hos Kristendemokraterne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/scanpix
Marianne Karlsmose, regionsrådsmedlem i Midtjylland og tidligere partiformand, blev i weekenden valgt som KD's nye politiske næstformand. Hun er optimistisk på partiets vegne, og hun regner med at Kristian Andersen også stiller op næste gang. Kristian Andersen selv vil ikke afvise, at han stiller op til næste folketingsvalg.

Vestjylland: Marianne Karlsmose, Tarm, blev i weekenden valgt som ny næstformand for Kristendemokraterne (KD). Isabella Arendt blev som ventet valgt som ny formand.

- Med en næstformand fra Vestjylland og en formand i København er der en god balance i formandskabet. Jeg er klar over, at det er usædvanligt, at jeg som tidligere formand bliver valgt som næstformand, men KD står også i en usædvanlig situation. Vi er igen kommet på det landspolitiske landkort med den flotte fremgang, som vi fik ved folketingsvalget efter mange års tørke. Vi har fået hundredvis af nye medlemmer, og der var flere deltagere på landsmødet end i mange år - også unge mennesker, og vi bliver set og hørt igen, siger Marianne Karlsmose.

- Med Isabella som formand har vi en enestående mulighed for at række ud til nye vælgere. Det skal vi bygge videre på. Vi skal sikre, at vinden fra Vestjylland og vinden fra øst blæser i samme retning, og at vi med udgangspunkt i KD's stærke værdigrundlag kan udvikle vores politik og blive dygtigere til moderne kommunikation, siger Marianne Karlsmose.

Hun traf beslutningen om at stille op til næstformandsposten for et par uger siden, og hun blev valgt uden modkandidater på landsmødet.

- Jeg har talt meget med Isabella Arendt om de visioner, vi har. KD har fået en ny chance, og jeg vil gerne byde ind med det, jeg kan, og med den erfaring jeg har fra nogle hårde år. Vi skal sikre, at KD bliver et parti præget af sammenhold. Og jeg er fuld af optimisme i forhold til vores muligheder ved næste kommunal- og regionsvalg og ved næste folketingsvalg, men det kommer ikke af sig selv. Der skal arbejdes hårdt, målrettet og klogt, hvis KD skal fortsætte fremgangen de kommende år, siger Marianne Karlsmose.

Det var rigtig godt at være til landsmøde. Jeg har suget optimismen til mig, og selv bidraget. Jeg har sagt, at jeg tager et valg af gangen. Det holder jeg fast i. Jeg stiller op til byrådsvalget om to år. Men vil bestemt ikke afvise, at jeg stiller op til næste folketingsvalg. Kristian Andersen.

Kristian Andersen afviser ikke

Hun er selv klar til at stille op til næste folketingsvalg, og regner med at den store stemmesluger i Vestjylland, Kristian Andersen, også er med på holdet, når det gælder.

Kristian Andersen bekræfter da også, at det sagtens kan blive tilfældet.

- Det var rigtig godt at være til landsmøde. Jeg har suget optimismen til mig og selv bidraget. Jeg har sagt, at jeg tager et valg af gangen. Det holder jeg fast i. Jeg stiller op til byrådsvalget om to år. Men vil bestemt ikke afvise, at jeg stiller op til næste folketingsvalg. Men det er ikke en beslutning, jeg nødvendigvis skal tage nu, siger Kristian Andersen.

Under alle omstændigheder skal Kristendemokraterne nu i gang med at samle vælgererklæringer, og Marianne Karlsmose er godt og grundig træt af, at partiet først i september fik lov til at gå i gang med processen.

- Det er virkelig besværligt med de syv dages betænkningstid, og at vælgererklæringerne skal godkendes med nemid. Mange får det ikke gjort, hvorfor vi skal indsamle langt flere vælgererklæringer, end der er nødvendige. Det er træls. Men omvendt er det jo også en mulighed for at møde folk, siger Marianne Karlsmose.

Kristian Andersen vil bestemt ikke afvise, at han stiller op til næste folketingsvalg. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Navne

Tre nye direktører i Landbobanken

Annonce