Annonce
Vestjylland

Maren gør comeback i dag

Alberto Giacomettis kunstværk er på benene igen. Sand i Marens elevator har for en stund gjort hende ukampdygtig. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Holstebro: Det blev til lidt mere end de forventede ti dages fravær, men nu skulle den være god nok:

Kunstværket Kvinde på Kærre - på jysk bare "Maren" - vil atter indtage sin plads foran Det Gamle Rådhus/Holstebro Arrest.

- Nu er Maren på elevatoren. Hun kommer op i morgen (onsdag, red.) klokken 10 til sædvanlig tid, oplyser ingeniør inden for vejdrift i Holstebro Kommune, Petrine Hede Andersen.

Dermed er Maren i topform til at blive betragtet i sommerferien. Årsagen til hendes exit fra både plads og det kælderrum, hun sænkes ned i hver aften, skyldtes, at det støjede, når hun som en af de få værker sådan bliver hævet og sinket i sikkerhed hver dag. Andre gange har det været nok at smøre, men ikke denne gang.

- Det var sand i styreskinnerne, der skulle fjernes. Der arbejdes på en anordning, så der ikke kommer sand i maskineriet, forklarer Petrine Hede Andersen og uddyber:

- Vi vurderer, at det er sand, der kommer ned til elevatoren, når Maren bliver hævet og sænket. Vi vil derfor forsøge at lave noget afskærmning, så sandet ikke kommer ned i maskineriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Er indstillet til wildcard: Skjern håber på europæisk håndbold i denne sæson

Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce