Annonce
Skjern

Mangel på dagplejere: Politikere arbejder på en vuggestue i Rækker Mølle

- Der er steder, hvor vi er opmærksomme, men lige nu og her er det Rækker Mølle, der har et behov, siger udvalgsformand Trine Ørskov (S). Arkivfoto: Jørgen Kirk
Indtil der findes en permant løsning for børnene i Rækker Mølle-området, kan administrationen ansætte en ekstra dagplejer eller anvise en plads udenfor pasningsdistriktet.

RÆKKER MØLLE: Med fire dagplejere i pasningsdistriktet Rækker Mølle kan det komme til at knibe med at få passet børn, hvis dagplejen er lukket på grund af ferie eller sygdom, men nu er der hjælp på vej fra politikerne i børne- og familieudvalget til at få løst udfordringerne på både kort og lang sigt.

På længere sigt arbejdes der nemlig på at udvide Lærkereden med en vuggestue. Et ønske, som man har haft i Rækker Mølle i nogen tid, og der er blevet sendt en ansøgning til kommunen om. Børne- og familieudvalget fik på sit møde tirsdag en status fra pasningstilbuddene rundt i kommunen, og udvalget besluttede, at der arbejdes videre med, at Rækker Mølle nu skal have en vuggestue.

- Der er steder, hvor vi er opmærksomme, men lige nu og her er det Rækker Mølle, der har et behov, siger udvalgsformand Trine Ørskov (S).

For nogle år siden besluttede politikerne, at de steder, hvor det ikke var bæredygtigt med dagpleje, skulle pasningstilbuddet være en vuggestue. Lærkereden har aktuelt ikke plads til at oprette en vuggestue, så politikerne har derfor besluttet at arbejde videre med et udvidelsesprojekt, som kan præsenteres på den kommende budgetkonference.

Indtil der findes en permanent løsning har udvalget givet administrationen frie hænder til at finde en midlertidig løsning, så problemet kan blive afhjulpet.

Det kan eventuelt være ved at ansætte en dagplejer midlertidigt til at løse opgaven eller alternativt at anvise en plads udenfor pasningsdistriktet til forældrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce