Vestjylland

Bekymrede borgere skriver under på modstand mod nye sommerhuse

143 fastboende har skrevet under på en protest mod planerne om op til 80 nye sommerhuse i området ved Svollingvej i Vester Husby, som i 60 år har været friholdt for bebyggelse. Arkivfoto
Bekymrede borgere i Husby har afleveret 143 underskrifter på borgmesterkontoret mod nye sommerhuse nær klitlandskab.

Vester Husby: Beboere omkring Husby er dybt bekymrede over kommunens planer om at tillade udstykning af arealer ved Svollingvej til nye sommerhuse.

Det viser en underskriftsindsamling blandt de fastboende borgere, hvor 143 borgere har skrevet under, og som mandag blev afleveret på borgmesterkontoret.

- Vi ville gerne vise, at det ikke kun er sommerhusejere men også de fastboende, som er imod sommerhuse i et område, som, vi har haft klare forventninger om, ikke ville blive udstykket, siger Vibeke Albinus, som har været med til at samle underskrifter.

I dag er der marker i området, som grænser op til klitlandskabet mod vest og klitplantagen mod nord.

- Men det er marginaljord, som med fordel kunne føres tilbage til et kær - netop som kommunen selv lagde op til i kommuneplanen fra 2017, siger Vibeke Albinus.

Eva Hermann er også en af de seks fastboende, som har samlet underskrifter.

- 143 underskrifter svarer til to tredjedele af sognets voksne beboere, og de bekræfter, at der er massiv modstand mod kommunens planer. Andre deler vores bekymring, men har af forskellige årsager ikke villet skrive under, siger Eva Hermann.

Sommerhusområdet i Vester Husby er en enestående fortælling om det lille fattige Husby Sogn, der var klar over, at man i Vester Husby havde en juvel, som man skulle værne om. Derfor hyrede de den kendte arkitekt Anne Marie Rubin til at udarbejde en plan med plads til både sommerhuse og natur, og som blev godkendt af Husby Sogneråd.

Både Ulfborg-Vemb og siden Holstebro Kommune har givet afslag på udstykning i Græm Kær.

Håber, at planerne droppes

Vibeke Albinus håber, at politikerne nu vil lytte:

- Borgmesteren har flere gange sagt, at vi skulle høres, men vi er ikke blevet spurgt. Nu håber vi, at de vil lytte og dropper planen, så vi ikke får nye sommerhuse, som vil forstyrre klitlandskabet, siger hun.

Svend Ørgaard er gruppeformand for Socialdemokratiet i byrådet, og han er opmærksom på underskrifterne mod sommerhusplanerne i Vester Husby.

- Jeg er klar over, at de er meget nervøse over, hvad vi vil lave, og det er deres gode demokratiske ret at aflevere underskrifter, siger Svend Ørgaard.

- De har sendt et signal, og det lytter vi til og tager med i vore vurderinger, tilføjer han.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce