Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mange nye smittede er unge og folk fra Skjern-kanten: Stigende smittetal får borgmester til at reagere

Kommunen er i daglig kontakt med Region Midtjylland og Styrelsen for Patientsikkerhed i håbet om at bremse coronaudbruddet i området. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Smitten er spredt over hele kommunen, men unge i 20'erne og folk fra Skjern-området stikker alligevel ud fra listen over nye smittetilfælde, fortæller borgmester Hans Østergaard (V). Han opfordrer alle i kommunen til at tage udviklingen alvorligt.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: 34 nye smittede den seneste uge er realiteten i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Smitten er spredt over hele kommunen og alle aldre, men der er alligevel nogle, der stikker ud.

- Den gruppe, der er flest nye smittede i, er de 20 til 29-årige, så det er meget ungdomsårgangen, det rammer nu her. Og ser man på geografien, er det fordelt over hele kommunen dog med lidt overvægt på Skjern-området. Det er ikke sådan, at det bare et ét bestemt sted, det udvikler sig, men smittetrykket er lidt højere der end andre steder, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Han afviser, at man har kendskab til såkaldte supersprederbegivenheder, som mange af de nye smittede kan spores tilbage til.

I øjeblikket har Amagerskolen i Skjern, UCRS i Skjern samt Stauning Skole elever hjemsendt på grund af smittetilfælde.

En mand i 20'erne fra Stauning-området har ligeledes fortalt til Dagbladet, at han havde været i byen på værtshuset Syveren i Skjern og ude at spille bowling i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter dagen inden, han måtte lægge sig syg og efterfølgende blev testet positiv for coronavirus.

Annonce

"Vi skal tage det alvorligt"

Udviklingen får nu borgmesteren til at reagere.

- Vi har – på vestjysk – en træls farve på det kort, der viser, hvordan kommunerne er ramt. Vi er ramt rimelig hårdt lige nu. Vi havde nogle dage sidst på ugen i sidste uge, hvor der var 12 og 13 nye smittede, og det er heldigvis ikke det billede, vi ser længere. Siden søndag har vi ligget på mellem tre og fem nye smittede, så det går heldigvis den rigtige vej, men der bliver bare ved med at komme nye smittetilfælde hver dag. Og det vil vi have sat en stopper for, siger borgmesteren og fortsætter:

- Jeg vil gerne sende et signal til os alle om, at vi skal tage det her alvorligt og at vi skal gebærde os på en måde, så vi i videst muligt omfang undgår, at det her bliver noget, der fortsætter på den måde, som det gør nu.

Samtidig appellerer han særligt til, at idræts- og foreningslivet husker at følge myndighedernes retningslinjer - hverken mere eller mindre.

- Det er en løftet pegefinger set i lyset af, hvilke årgange der er mange smittede af, siger Hans Østergaard (V), der afviser, at der kommer særlige restriktioner lokalt i forhold til foreningslivet.

Annonce

Ingen panik

Selvom udbruddet i Ringkøbing-Skjern nu har nået et niveau, hvor kommunen er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, er bekymringsrynkerne i borgmesterens pande ikke blevet alarmerende flere.

- Der er grund til at tage det alvorligt og gøre det, vi kan, så vi kan komme ned på nul nye smittede, som vi var for få uger siden. Jeg tror på, vi kan få styr på det, og jeg håber, vi kan holde smitten på samme niveau som nu eller helst mindre endnu, siger Hans Østergaard.

Kommunen sendte fredag mange administrativt ansatte hjem, efter at statsministeren opfordrede folk til i videst muligt omfang at arbejde hjemmefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce