Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mange læsergæt på tv-morderen: Virkelighedens politimand kigger efter noget helt andet

Jesper Asholt, der spiller den lokale politimand, har en vis lighed med en af virkelighedens betjente Jens Erik Damgaard. Sidstnævnte har foreløbigt tre-fire personer i kikkerten som drabsmand. Foto: Søren Palmelund og Jørgen Kirk
Politimand Jens Erik Damgaard følger med, når tv-serien 'Hvide Sande' løber over skærmen mandag aften, men afviser læsernes bud på, hvem der slog surferen ihjel.

Hvide Sande: Egentlig bryder han sig ikke om tv-krimier.

Politimand og tillidsmand for politikfolkene på politigården i Ringkøbing, Jens Erik Damgaard, plejer ofte at slukke for fjernsynet, når der er politidrama på skærmen.

- Jeg står af, fordi de alt for tit er urealistisk i forhold til den virkelige verden. Så krimi på tv plejer ikke at sige mig noget, griner han.

Annonce

Det forholder sig dog helt anderledes med tv-serien 'Hvide Sande' på TV2. Her var Jens Erik Damgaard - der oprindeligt kommer fra Hvide Sande - blandt de 773.000 seere, der fulgte med, da første afsnit løb over skærmen for et par uger siden. Han snuppede også afsnit og - og vil helt sikkert også se resten af serien.

Hvem virkelighedens politimand tror er tv-seriens morder, vender vi tilbage til.

Døtre er med

Jens Erik Damgaard ser nemlig ikke 'Hvide Sande' for at følge opklaringen af mordet på en tysk surfer, men mere for at få et glimt af sine to døtre, der er statister i tv-serien, og for at følge med, i hvordan hjembyen tager sig sig ud.

Og der er tommel op til begge dele. Døtrene har fået skærmtid fra hjørnet af campingpladsen, hvor de to undercover-betjente Helene og Thomas i seriens første afsnit har slået sig ned.  Hvide Sande er fotogent fremstillet i tv-serien.

Ni procent af deltagerne i Dagbladets 'gæt en morder-afstemning' mener, at den dræbte surfers kæreste står bag mordet - her ses hun med undercover-betjenten Thomas under filmoptagelserne sidste sommer. Foto: Søren Palmelund

Til gengæld er politimetoderne ikke noget at råbe hurra for, mener Damgaard.

- Da politimanden sneg sig rundt på havnen og blev slået ned, og da han skyggede bykongens datter i klitterne, kunne jeg ikke lade være med at grine. Det er helt urealistisk at arbejde på den måde. Sådan ville man aldrig gøre i virkeligheden - med mindre man gerne ville opdages, griner han.

Annonce

Campingmutter er ude

I weekenden bad Dagbladet læserne om at komme med et bud på drabsmanden. Og her har politimanden, spillet af Jesper Asholt, fået flest stemmer af de navngivne morder-muligheder. Hele 31 procent pegede på politimanden, mens 37 procent mener, at det er en helt anden.

Mindst mistanke har læserne til den vrisne campingmutter, som kun én procent peger på, mens bykongen scorer stemmerne fra 14 procent af læserne.


Jeg er lige så meget rundt på gulvet som alle andre, når det handler om at udpege drabsmanden.

Jens Erik Damgaard, politimand


Spørger man Jens Erik Damgaard, så er det udelukket, at den lokale betjent er drabsmand.

- Vi ville kigge på, hvem der har motiver til at slå surferen ihjel. Og det er der nogle stykker af de personer, vi har mødt ind til nu, der har. Bykongen kunne være én af dem. Hans datters eks-kæreste kunne være en anden, smugleren var også en mulighed, men jeg er lige så meget rundt på gulvet som alle andre, når det handler om at udpege drabsmanden, siger den professionelle politimand.

Tredje afsnit løber over skærmen i aften, mandag klokken 20.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce