Annonce
Navne

Mange jubilarer i NNF

Fire kolleger fra tobaksfabrikken i Holstebro kunne fejre 40 års jubilæum. Fra venstre Inger Jensen, Marianne Brogaard, Kirsten-Marie Andersen og Yvonne Friis. Foto: Jens Bach
Over 50 havde enten 25 eller 40 års jubilæum i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland i 2019. Blandt dem fire kolleger fra tobaksfabrikken i Holstebro. De blev fejret med en fest.

Vestjylland: Når man fik arbejde på tobaksfabrikken i Holstebro i 1970'erne var det et krav fra virksomhedens side, at man skulle være medlem af Tobaksarbejdernes Fagforening. Man ønskede de samme krav og privilegier for alle ansatte.

- Det var en holdning, der var noget værd. Det gav sammenhold og fælles talerør, eksempelvis når der skulle forhandles. Sådan er det ikke i dag. Nu kræves det blot, at man er organiseret, men ikke hvor.

Vi har dog ingen grund til at klage. "Tobakken" - Scandinavian Tobacco Group - har altid været en rigtig god arbejdsplads, hvor vores fagforening også altid har været meget velkommen.

Ordene falder til jubilæumsfesten i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland, der fejrer, at 22 medlemmer i 2019 kunne fejre 40 års jubilæum og 29 kunne mønstre 25 år. Blandt dem er kollegerne fra tobaksfabrikken Inger Jensen, 65, der er gået på efterløn, Marianne Brogaard, 59, Kirsten-Marie Andersen, 62 og Yvonne Friis, 61.

Annonce
Over 50 medlemmer af Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland kunne i 2019 fejre enten 25 eller 40 års jubilæum. De flankeres af yderst til venstre afdelingsformand Steen Hartmann og yderst til højre afdelingsnæstformand Michael Nielsen. Foto: Jens Bach

Masser af røg

De fire er enige om, at det i 1970'erne var svært at finde arbejde og at man følte sig rigtig heldig, når man fik ansættelse på tobaksfabrikken.

- Det var den gang man vejede rulle- og pibetobak af manuelt. Ja, det meste af arbejdet foregik ved håndkraft.

Alle fire røg, da de blev ansat. Og forbruget blev ikke nedsat, for man måtte ryge alt det vil ville - og kunne - i pauserne. Men det var forbudt at tage tobak med hjem. Sidste smøg var den, man havde tændt, når man forlod arbejdspladsen.

- I lokalaftalen blev indføjet, at alle fik en ration på 420 gram tobak om ugen. Den regel gælder fortsat, fortæller de.

Til lykke

Afdelingsformand Steen Hartmann bød velkommen og ønskede jubilarerne til lykke. For mange blev det også et glædeligt gensyn med gamle kolleger.

Jubilarerne blev trakteret med fiskesuppe med bagt hvid fisk, knas og brød. Hovedretten var tournedos af oksemørbrad med timian-peber sauce, vintergrønt og kartoffelgratin og til dessert en variation af Pavillonens desserter. Hertil hvid- og rødvine.

Jubilarerne fik hver en gave: fire krus Royal Copenhagen Blå Mega Riflet og tinsoldaten fra Kay Bojesen.

40 års jubilarerne

Henning Rosengren Rasmussen, Herning, Flemming Hosbjerg, Ikast, Jan Rahbek, Herning, Søren Jimmi Hansen, Ulfborg, Finn Buskov Sørensen, Holstebro, Bjarne Lund Jensen, Holstebro, Kim Max Petersen, Herning, Marianne Brogaard, Vinderup, Svend Aage Andersen, Sørvad, Yvonne Friis, Holstebro, Johnny Mølborg Madsen, Skive, Jan Helge Nielsen, Herning, Jørgen Madsen, Holstebro, Anna Marie Klausen, Ikast, Finn Fog Jørgensen, Herning, Uffe Sandin Johansson, Sunds, Leo Højland Graversgaard, Struer, Gert Vesterby Busk, Sunds, Inger Jensen, Holstebro, Ejgil Arne Hedeberg Nielsen, Spøttrup, Hanne Lind, Holstebro og Kirsten-Marie Andersen, Holstebro.

25 års jubilarerne

Marianne Uldall Hansen, Herning, Hans Jørgen Damborg Nielsen, Herning, Carsten Mark Bisgaard, Redsted, Sivathasan Kumarasary, Herning, Per Michael Sønderup, Herning, Preben Iversen, Holstebro, Arne Johan Otto Witt, Skive, Kasper Olesen Staustrup, Holstebro, Birthe Loftager Pugdal, Holstebro, Lars Peter Kristensen, Thyholm, Brian Rudolph Jensen, Ikast, Kent Hjaltason, Herning, Glen Kyhnau, Silkeborg, Hanne Nielsen, Struer, Lars Johnny Pedersen, Herning, Anette Ryge Jensen, Kibæk, Jens Jørgen Pedersen, Vildbjerg, Anette Iversen, Vinderup, Gert Frederiksen, Skive, Lars Jørgensen, Silkeborg, Søren Fabricius Aagaard, Herning, Niels Ulsø, Holstebro, Lene Møller Pedersen, Roslev, Susanne Gyldensværd, Holstebro, Bo Bech Jørgensen, Holstebro, Egon Thomsen, Videbæk, Gurli Vestergaard Hansen, Erslev, Niels Kristian Thorsø, Holstebro og Ansgar Riis Nygaard, Øster Assels.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce