x
Annonce
Navne

Mange jubilarer i NNF

Fire kolleger fra tobaksfabrikken i Holstebro kunne fejre 40 års jubilæum. Fra venstre Inger Jensen, Marianne Brogaard, Kirsten-Marie Andersen og Yvonne Friis. Foto: Jens Bach
Over 50 havde enten 25 eller 40 års jubilæum i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland i 2019. Blandt dem fire kolleger fra tobaksfabrikken i Holstebro. De blev fejret med en fest.

Vestjylland: Når man fik arbejde på tobaksfabrikken i Holstebro i 1970'erne var det et krav fra virksomhedens side, at man skulle være medlem af Tobaksarbejdernes Fagforening. Man ønskede de samme krav og privilegier for alle ansatte.

- Det var en holdning, der var noget værd. Det gav sammenhold og fælles talerør, eksempelvis når der skulle forhandles. Sådan er det ikke i dag. Nu kræves det blot, at man er organiseret, men ikke hvor.

Vi har dog ingen grund til at klage. "Tobakken" - Scandinavian Tobacco Group - har altid været en rigtig god arbejdsplads, hvor vores fagforening også altid har været meget velkommen.

Ordene falder til jubilæumsfesten i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland, der fejrer, at 22 medlemmer i 2019 kunne fejre 40 års jubilæum og 29 kunne mønstre 25 år. Blandt dem er kollegerne fra tobaksfabrikken Inger Jensen, 65, der er gået på efterløn, Marianne Brogaard, 59, Kirsten-Marie Andersen, 62 og Yvonne Friis, 61.

Annonce
Over 50 medlemmer af Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland kunne i 2019 fejre enten 25 eller 40 års jubilæum. De flankeres af yderst til venstre afdelingsformand Steen Hartmann og yderst til højre afdelingsnæstformand Michael Nielsen. Foto: Jens Bach

Masser af røg

De fire er enige om, at det i 1970'erne var svært at finde arbejde og at man følte sig rigtig heldig, når man fik ansættelse på tobaksfabrikken.

- Det var den gang man vejede rulle- og pibetobak af manuelt. Ja, det meste af arbejdet foregik ved håndkraft.

Alle fire røg, da de blev ansat. Og forbruget blev ikke nedsat, for man måtte ryge alt det vil ville - og kunne - i pauserne. Men det var forbudt at tage tobak med hjem. Sidste smøg var den, man havde tændt, når man forlod arbejdspladsen.

- I lokalaftalen blev indføjet, at alle fik en ration på 420 gram tobak om ugen. Den regel gælder fortsat, fortæller de.

Til lykke

Afdelingsformand Steen Hartmann bød velkommen og ønskede jubilarerne til lykke. For mange blev det også et glædeligt gensyn med gamle kolleger.

Jubilarerne blev trakteret med fiskesuppe med bagt hvid fisk, knas og brød. Hovedretten var tournedos af oksemørbrad med timian-peber sauce, vintergrønt og kartoffelgratin og til dessert en variation af Pavillonens desserter. Hertil hvid- og rødvine.

Jubilarerne fik hver en gave: fire krus Royal Copenhagen Blå Mega Riflet og tinsoldaten fra Kay Bojesen.

40 års jubilarerne

Henning Rosengren Rasmussen, Herning, Flemming Hosbjerg, Ikast, Jan Rahbek, Herning, Søren Jimmi Hansen, Ulfborg, Finn Buskov Sørensen, Holstebro, Bjarne Lund Jensen, Holstebro, Kim Max Petersen, Herning, Marianne Brogaard, Vinderup, Svend Aage Andersen, Sørvad, Yvonne Friis, Holstebro, Johnny Mølborg Madsen, Skive, Jan Helge Nielsen, Herning, Jørgen Madsen, Holstebro, Anna Marie Klausen, Ikast, Finn Fog Jørgensen, Herning, Uffe Sandin Johansson, Sunds, Leo Højland Graversgaard, Struer, Gert Vesterby Busk, Sunds, Inger Jensen, Holstebro, Ejgil Arne Hedeberg Nielsen, Spøttrup, Hanne Lind, Holstebro og Kirsten-Marie Andersen, Holstebro.

25 års jubilarerne

Marianne Uldall Hansen, Herning, Hans Jørgen Damborg Nielsen, Herning, Carsten Mark Bisgaard, Redsted, Sivathasan Kumarasary, Herning, Per Michael Sønderup, Herning, Preben Iversen, Holstebro, Arne Johan Otto Witt, Skive, Kasper Olesen Staustrup, Holstebro, Birthe Loftager Pugdal, Holstebro, Lars Peter Kristensen, Thyholm, Brian Rudolph Jensen, Ikast, Kent Hjaltason, Herning, Glen Kyhnau, Silkeborg, Hanne Nielsen, Struer, Lars Johnny Pedersen, Herning, Anette Ryge Jensen, Kibæk, Jens Jørgen Pedersen, Vildbjerg, Anette Iversen, Vinderup, Gert Frederiksen, Skive, Lars Jørgensen, Silkeborg, Søren Fabricius Aagaard, Herning, Niels Ulsø, Holstebro, Lene Møller Pedersen, Roslev, Susanne Gyldensværd, Holstebro, Bo Bech Jørgensen, Holstebro, Egon Thomsen, Videbæk, Gurli Vestergaard Hansen, Erslev, Niels Kristian Thorsø, Holstebro og Ansgar Riis Nygaard, Øster Assels.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce