Ringkøbing

Manden bag træskulptur-festival modtager årets kulturpris

I slutningen af juli sidste år kunne Otto Pilgaard byde 11 kunstnere velkommen til ottende udgave af Træsymposium i Ringkøbing. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Otto Pilgaard, der er lærer på Den Danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern og manden bag det årlige træsymposium i Ringkøbing, blev lørdag eftermiddag beriget med kommunens kulturpris.

Ringkøbing-Skjern: Otto Pilgaard blev lørdag eftermiddag et kunstværk og 5000 kroner rigere, da han blev hædret som modtager af Ringkøbing-Skjern Kommunes årlige kulturpris.

Det skete traditionen tro i forbindelse med nytårskoncerten i ROFI-Centret.

Otto Pilgaard er et kendt ansigt på Den Danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern, hvor han underviser i en række kreative fag.

Kendt er prismodtageren også i Ringkøbing, hvor Otto Pilgaard er den store drivkraft bag et såkaldt træsymposium sommer efter sommer. I slutningen af juli sidste år arrangerede han således ottende udgave af den ugelange skulpturfestival, der giver genlyd rundt om i verden.

De 11 deltagere ved 2018-udgaven af træsymposium repræsenterede ti lande - såmænd med en deltager helt fra Australien.

Deltagerne var valgt ud fra et felt på 75 skulptører, der er det hidtil største antal ansøgere til festivalen.

Invitation fra Kina

Otto Pilgaards kreative evner og idérigdom sikrede ham i december en rejse til Kina, da han blev inviteret til at undervise eleverne i formgivning i træ på Putian Universitys skulpturafdeling.

Den kinesiske invitation kom i hus via deltagelse på et træsymposium i Finland, hvortil Otto Pilgaard var inviteret sammen med en underviser fra Putian-universitetet, Ziao Jucheng.

Under det 14 dage lange ophold i Kina skulle vestjyden blandt andet formgive en 80 centimeter høj skulptur og undervejs vise, hvordan han bruger sit værktøj - og fortælle om sine idéer.

På forhånd havde Otto Pilgaard mødt stor velvilje hos sin arbejdsgiver i Skjern, som han gav et par venlige ord med på vejen inden afrejsen:

- Der kommer jo også noget med hjem til eleverne på efterskolen. Der er masser af fortælling og læring i det, og det er rigtigt værdifuldt som ansat at få lov til at komme ud i verden for at lære noget nyt, sagde Otto Pilgaard i et interview med Dagbladet.

I de tre seneste år er den kommunale kulturpris gået til henholdsvis Henrik Laurvig, Tove Lauritsen og Jens Olufsen.

0/0
Ringkøbing

Unge ville ikke kendes ved larmende højttaler: Endte som hittegods

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing

Inviterer til åben fiskerikonference

Ringkøbing

Galleri: Se billederne fra Landbobankens generalforsamling

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10

Ringkøbing

Socialtilsyn Midt: Schuberts Minde havde et år til at rette op på kritik men kom ikke i mål

Ringkøbing

Forstander Jørn Birk Nielsen stopper øjeblikkeligt på Schuberts Minde