Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: På trods af fem nye smittede er Ringkøbing-Skjern ikke længere mørkerød

Man kan både testes for coronavirus i Tarm og Ringkøbing. Man kan bestille testtid på www.coronaprover.dk. Foto: André Thorup
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der er konstateret fem nye tilfælde af coronavirus blandt borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune siden fredag morgen.

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

På seruminstituttets Danmarkskort har kommunen den seneste uge været mørkerød - ligesom kommunerne i Hovedstadsområdet - men mandag er farven noget lysere, hvilket vidner om, at incidensen er faldende. Dermed er Ringkøbing-Skjern gået fra i sidste uge at have haft en incidens på 60 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere til mandag at have en incidensrate på 32 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

Skærmbillede fra Statens Serum Instituts coronaovervågning den 28. september 2020.

I slutningen af sidste uge udløste de mange nye smittetilfælde blandt andet, at en gruppe af gymnasieelever og undervisere på VGT i Tarm blev sendt hjem, og på Kirkeskolen i Skjern sendte man ikke færre end 130 elever hjem.

Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Hans Østergaard (V) fortalte desuden i sidste uge, at en tredjedel af de nye smittetilfælde kunne spores til Skjern-området, mens knap halvdelen af disse nysmittede var i alderen 20 til 29.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Annonce