Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Man kan testes for corona på Ringkøbing Sundhedshus, hvis man ingen symptomer har. Tid til test kan bestilles på hjemmesiden coronaprover.dk. Foto: Mette Mørk
Annonce

Artikel opdateret 21/9 klokken 15.23 med kommentar fra kommunaldirektøren.

Ringkøbing-Skjern: Der er siden fredag morgen konstateret 24 nye smittetilfælde med coronavirus blandt borgere med bopæl i Ringkøbing-Skjern.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Den store stigning betyder, at Ringkøbing-Skjern nu ligger i samme gruppe som hovedstadskommunerne og Esbjerg Kommune, der den seneste uge har haft flere end 50 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

De seneste syv dage er der fundet 32 nye smittede ved test her i kommunen, og det svarer til 57 nye smittede per 100.000 indbyggere. Der er dog et stykke op til Ishøj Kommune, der har flest nye tilfælde per 100.000 indbyggere. Her er tallet 254.

Der er i alt 141 personer med bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune, der er blevet testet positiv for coronavirussen i al den tid, man har testet for den. De 141 positive tests er fundet blandt 16.631 testede personer.

Annonce

Ingen klare mønstre

Dagbladet har allerede beskrevet flere steder, hvordan udbruddet har påvirket dagligdagen.

I Skjern har to værtshuse blandt andet haft besøg af gæster, der senere viste sig at være smittet med coronavirussen Covid-19. I Stauning er en hel del børn i børnehaven og skolen sendt hjem, efter en medarbejder blev testet positiv i sidste uge.

Også både Amagerskolen i Skjern og Videbæk Kristne Friskole har måttet sende elever hjem efter positive Covid-19-tests, og også på Innovest er en studerende på markedsføringsøkonomuddannelses testet positiv.

På trods af de mange nye tilfælde har kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen ikke kendskab til andre kommunale skoler, plejehjem og øvrige institutioner, der har været ramt af virussen.

- Vi holder selvfølgelig øje med det for at se, om der er nogle mønstre, og det er indtil videre vores vurdering, at vi ikke kan identificere nogen klare mønstre. Vi henholder os i første omgang til de generelle anbefalinger omkring afstand og afspritning. Det er det bedste, vi kan gøre, og så har vi selv gjort det som arbejdsplads i kommunen, at vi selv har sendt vores administrative medarbejdere hjem i det omfang, vi kan. Vi holder selvfølgelig øje med det fra dag til dag for at se, om vi kan identificere nogle særlige ting eller målgrupper, og så vil vi selvfølgelig sætte målrettet ind i forhold til kommunikation og indsats der, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Hvide Sande

Smitte på minkfarm nær Søndervig: Stribe af farme fra Vonå til slusen i Hvide Sande falder inden for døds-zonen

Annonce