Annonce
Alarm 112

Mand idømmes 12 års fængsel for at kvæle ekskæreste

En kvinde blev sidste forår dræbt på en landejendom, hvorefter hendes tidligere samlever satte ild til liget.

Politibetjente blev hen mod aften en søndag i marts sidste år sendt ud til en landejendom nær Hårbølle på Møn.

Her fandt de et forkullet lig på gårdspladsen, og ejendommens beboer blev anholdt og sigtet for drab.

Tirsdag er manden - Per Jespersen - ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt 12 års fængsel for drabet samt for usømmelig omgang med lig.

Offeret var hans tidligere samlever.

Retten i Nykøbing Falster har fundet det bevist, at 59-årige Per Jespersen kvalte sin ekskæreste og derefter satte ild til liget.

Den tidligere samlever var ankommet til mandens hjem den 10. marts om formiddagen, da de sammen skulle fremvise en båd, der skulle sælges.

I den forbindelse var en bådmægler til stede.

Efter fremvisningen af båden blev hun på adressen. Omkring klokken 11.50 blev hun kvalt. Herefter satte hendes ekskæreste ild til liget.

Sagen i Nykøbing Falster blev ført som en domsmandssag med en juridisk dommer og to domsmænd.

Domsmandsretten lagde i sin afgørelse blandt andet afgørende vægt på en forklaring afgivet af en indsatsleder fra politiet, som ankom til drabsstedet om aftenen den 10. marts.

Her talte indsatslederen med Per Jespersen, som ifølge politibetjenten fortalte, at han havde kvalt den dræbte kvinde.

Desuden støttede domsmandsretten sig ifølge Ekstra Bladet, der var til stede i retten tirsdag, til de fysiske beviser, der blev indsamlet på landejendommen efter drabet.

Her blev blandt andet fundet dna fra den 59-årige mand på en benzindunk, og der blev fundet sod på hans sko.

Få uger inden drabet havde kvinden afsluttet forholdet og var flyttet fra ham. I en mail til sin voksne søn skrev Per Jespersen på dagen for drabet, at samleverens farvel havde "knust" ham.

Den tiltalte har i løbet af sagen nægtet sig skyldig og har angiveligt ikke nogen erindring om hendes død.

Han har dog forklaret, at han i tiden op til kvindens død var plaget af stress, depression og søvnbesvær og var påvirket af, at kæresten havde afsluttet forholdet.

Den dømte udbad sig efter dommen betænkningstid i forhold til anke.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce