Annonce
Alarm 112

Jalousi kan ligge bag dræbende knivstik i Stubbekøbing

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 31-årig mand er fængslet og sigtet for et drab i det nordøstlige Falster lørdag. Han nægter sig skyldig.

Det kan være jalousi, der er grunden til, at en 32-årig mand blev slået ihjel i sit hjem i Stubbekøbing i den nordøstlige del af Falster lørdag aften.

Det kom ifølge Ekstra Bladet frem under grundlovsforhøret mod en 31-årig mand, der er blevet sigtet for drab i sagen.

Offeret blev dræbt med et enkelt knivstik i venstre side af brystet i sit eget hjem på Nykøbingvej, skriver avisen.

Grundlovsforhøret blev afholdt ved Retten i Næstved. Den 31-årige, der blev sigtet for drab, blev varetægtsfængslet frem til 14 juni.

Han nægter sig skyldig i sigtelsen, oplyser Erbil Kaya, der mødte som forsvarer i retten til Ritzau.

Forsvareren havde svært ved at tale med sin klient inden retsmødet, da han både var påvirket af alkohol og af situationen, forklarer han.

Grundlovsforhøret blev holdt for åbne døre, og derfor havde pressen og offentligheden fri adgang til at lytte med.

Her kom det ifølge forsvareren frem, at motivet muligvis kan være, at den anholdtes kæreste har kysset med afdøde. Det har et vidne, der er veninde til kæresten, forklaret.

I en afhøring skal den mistænkte både have fortalt, at han ikke kender offeret, og at det var hans bedste ven, skriver Ekstra Bladet.

Overfor Folketidende har politiets efterforskningsleder Søren Ravn bekræftet, at de kendte hinanden i forvejen.

- Det har ikke været muligt at afhøre den sigtede nærmere i dag, siger Søren Ravn til lokalmediet.

Den sigtede havde lyst hår, der var kortklippet i siderne, og var stadig iført en blå dna-dragt, da han mødte op i retten, skriver Ekstra Bladet.

Det var den sigtede selv, der - under et andet navn - ringede og alarmerede Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi lørdag aften klokken 22.45.

Politiet rykkede med det samme ud og afspærrede det gule murstenshus, hvor også den 31-årige blev anholdt og sigtet i sagen.

Søndagens grundlovsforhør blev holdt for åbne døre, hvilket ellers er ret atypisk i alvorlige sager om eksempelvis drab.

De pårørende til den afdøde er underrettet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce