Annonce
Alarm 112

Jalousi kan ligge bag dræbende knivstik i Stubbekøbing

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 31-årig mand er fængslet og sigtet for et drab i det nordøstlige Falster lørdag. Han nægter sig skyldig.

Det kan være jalousi, der er grunden til, at en 32-årig mand blev slået ihjel i sit hjem i Stubbekøbing i den nordøstlige del af Falster lørdag aften.

Det kom ifølge Ekstra Bladet frem under grundlovsforhøret mod en 31-årig mand, der er blevet sigtet for drab i sagen.

Offeret blev dræbt med et enkelt knivstik i venstre side af brystet i sit eget hjem på Nykøbingvej, skriver avisen.

Grundlovsforhøret blev afholdt ved Retten i Næstved. Den 31-årige, der blev sigtet for drab, blev varetægtsfængslet frem til 14 juni.

Han nægter sig skyldig i sigtelsen, oplyser Erbil Kaya, der mødte som forsvarer i retten til Ritzau.

Forsvareren havde svært ved at tale med sin klient inden retsmødet, da han både var påvirket af alkohol og af situationen, forklarer han.

Grundlovsforhøret blev holdt for åbne døre, og derfor havde pressen og offentligheden fri adgang til at lytte med.

Her kom det ifølge forsvareren frem, at motivet muligvis kan være, at den anholdtes kæreste har kysset med afdøde. Det har et vidne, der er veninde til kæresten, forklaret.

I en afhøring skal den mistænkte både have fortalt, at han ikke kender offeret, og at det var hans bedste ven, skriver Ekstra Bladet.

Overfor Folketidende har politiets efterforskningsleder Søren Ravn bekræftet, at de kendte hinanden i forvejen.

- Det har ikke været muligt at afhøre den sigtede nærmere i dag, siger Søren Ravn til lokalmediet.

Den sigtede havde lyst hår, der var kortklippet i siderne, og var stadig iført en blå dna-dragt, da han mødte op i retten, skriver Ekstra Bladet.

Det var den sigtede selv, der - under et andet navn - ringede og alarmerede Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi lørdag aften klokken 22.45.

Politiet rykkede med det samme ud og afspærrede det gule murstenshus, hvor også den 31-årige blev anholdt og sigtet i sagen.

Søndagens grundlovsforhør blev holdt for åbne døre, hvilket ellers er ret atypisk i alvorlige sager om eksempelvis drab.

De pårørende til den afdøde er underrettet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce