Fodbold

Man cykler da til fodbold - også i kuling

Anders Andersen fra Sdr. Felding tog cyklen til Astrup fredag aften i møgvejr for at se en fodboldkamp i serie 3. Sådan en tur tager Anders Andersen mange af hver sæson. Foto: John Thomsen
Anders Andersen må være en af de mest ivrige fodboldtilhængere. Manden fra Sdr. Felding cykler gerne i kuling fra nordvest for at se en kamp i serie 2 i Skjern for så aftenen efter at tage en lige så hård tur til Astrup for at se fodbold.

Astrup: Torsdag aften var det koldt. Der var kuling fra nordvest.

Fredag aften var det koldere. Kuling fra nordvest tilsat byger med hagl og regn.

Begge dage stod Anders Andersen fra Sdr. Felding ved rækværket for at se fodbold. Torsdag på Skjern Stadion for at se Skjern GF i serie 2 mod Videbæk IF. Fredag på Astrup Stadion for at se Faster/Hanning hjemme mod BK Klitten i serie 3.

Begge steder er der tribuner, hvor man kunne finde læ. Men nej - Anders Andersen står op. Samme sted hver gang han er på de to stadions. Lige som han har fast plads, når han er til fodbold i Tarm, Troldhede, Kibæk, Grindsted og hvor ellers, Anders Andersen ser fodbold.

Han er ivrig. Mere ivrig end de fleste.

For Anders Andersen bor i Sdr. Felding - og han cykler. Hver gang. Også fra Sdr. Felding til Skjern. 22 kilometer i strid modvind. Så var der selvfølgelig medvind på vej hjem - men alligevel. Der er 26 kilometer fra Sdr. Felding til Grindsted.

- Jeg får noget god motion, og jeg ser nogle fodboldkampe. Hellere det end sidde hjemme og se tv, fortæller Anders Andersen.

Han er 52 år, og han arbejder i produktionen på Jeldven i Sdr. Felding.

- Jeg sad i bestyrelsen i 20 år i fodboldklubben i Sdr. Felding. Da det stoppede, fik jeg mere tid til at se fodbold rundt omkring. I starten så jeg mange af de kampe, min nevø Jørgen Jensen spillede for især Skjern GF. Nu ser jeg kampene bare fordi, jeg kan lide det. Og jeg har altid interesseret mig for fodbold, fortæller Anders Andersen.

Det er ikke en fancy racer eller en elcykel, Anders Andersen bruger. Bare en solid herrecykel.

- Jeg skifter ikke cykel så tit, men det er da nødvendigt at skifte dæk hvert andet år. Så er de slidt ned, siger Anders Andersen.

For hans og for andres skyld må man håbe, der snart kommer lunere vejr og mindre vind, for det kræver godt nok sin mand at cykle rundt fra Sdr. Felding flere gange om ugen for at se fodbold. Respekt for det.

0/0
Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Fodbold

Tredje kamp i træk uden scoringer

Fodbold

Skjern røg af topstriden: Det er da megatræls

Skjern Håndbold For abonnenter

Se jubelbillederne fra Skjerns storsejr

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke

Ringkøbing IF

RIF slukkede sejrstørken mod topholdet: Enormt tiltrængt sejr

Fodbold

Ølstrup gik målamok: Topholdet jagter oprykningschancen

Fodbold

To røde kort hjalp Spjald IF til sejr