Fodbold

Man cykler da til fodbold - også i kuling

Anders Andersen fra Sdr. Felding tog cyklen til Astrup fredag aften i møgvejr for at se en fodboldkamp i serie 3. Sådan en tur tager Anders Andersen mange af hver sæson. Foto: John Thomsen
Anders Andersen må være en af de mest ivrige fodboldtilhængere. Manden fra Sdr. Felding cykler gerne i kuling fra nordvest for at se en kamp i serie 2 i Skjern for så aftenen efter at tage en lige så hård tur til Astrup for at se fodbold.

Astrup: Torsdag aften var det koldt. Der var kuling fra nordvest.

Fredag aften var det koldere. Kuling fra nordvest tilsat byger med hagl og regn.

Begge dage stod Anders Andersen fra Sdr. Felding ved rækværket for at se fodbold. Torsdag på Skjern Stadion for at se Skjern GF i serie 2 mod Videbæk IF. Fredag på Astrup Stadion for at se Faster/Hanning hjemme mod BK Klitten i serie 3.

Begge steder er der tribuner, hvor man kunne finde læ. Men nej - Anders Andersen står op. Samme sted hver gang han er på de to stadions. Lige som han har fast plads, når han er til fodbold i Tarm, Troldhede, Kibæk, Grindsted og hvor ellers, Anders Andersen ser fodbold.

Han er ivrig. Mere ivrig end de fleste.

For Anders Andersen bor i Sdr. Felding - og han cykler. Hver gang. Også fra Sdr. Felding til Skjern. 22 kilometer i strid modvind. Så var der selvfølgelig medvind på vej hjem - men alligevel. Der er 26 kilometer fra Sdr. Felding til Grindsted.

- Jeg får noget god motion, og jeg ser nogle fodboldkampe. Hellere det end sidde hjemme og se tv, fortæller Anders Andersen.

Han er 52 år, og han arbejder i produktionen på Jeldven i Sdr. Felding.

- Jeg sad i bestyrelsen i 20 år i fodboldklubben i Sdr. Felding. Da det stoppede, fik jeg mere tid til at se fodbold rundt omkring. I starten så jeg mange af de kampe, min nevø Jørgen Jensen spillede for især Skjern GF. Nu ser jeg kampene bare fordi, jeg kan lide det. Og jeg har altid interesseret mig for fodbold, fortæller Anders Andersen.

Det er ikke en fancy racer eller en elcykel, Anders Andersen bruger. Bare en solid herrecykel.

- Jeg skifter ikke cykel så tit, men det er da nødvendigt at skifte dæk hvert andet år. Så er de slidt ned, siger Anders Andersen.

For hans og for andres skyld må man håbe, der snart kommer lunere vejr og mindre vind, for det kræver godt nok sin mand at cykle rundt fra Sdr. Felding flere gange om ugen for at se fodbold. Respekt for det.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce