Annonce
Tarm

Malurt i bægeret? I Bork har de det helt fint med rock'en i Ringkøbing

63-årige Michael Falch er manden i front, når rockbandet Malurt næste år gør comeback med stribevis af koncerter rundt om i landet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Når rockbandet Malurt gør comeback i 2020, bliver det blandt andet med to vestjyske koncerter inden for bare én måned. Det tager formanden for Bork Festival, Martin Jensen, helt roligt.

Bork/Ringkøbing: Da Malurt i 1982 udgav bandets tredje studiealbum, var budskabet klart på sang nummer to: 'Lev stærkt!.'

Næste år lægger 63-årige Michael Falch & Co. sig ud i overhalingsbanen, når Malurt gendannes og tager på en ret omfattende turné.

Da nyheden om det overraskende comeback blev annonceret i februar, blev der slået på tromme for en eksklusiv 2020-forårstur med ti shows, der hurtigt blev udsolgt. Derfor blev der også plottet 15 koncerter ind i september og oktober næste år, og på det seneste er Malurt begyndt at poppe op på programmet på forskellige festivaler i sommerlandet.

I det vestjyske betyder det, at orkestret inden for en lille måneds tid spiller i først Ringkøbing og siden i Bork.

- Vi snakker ikke direkte sammen. Vi bekymrer os ikke ret meget om, hvad de andre gør. Vi har hvert vores publikum, og vi har fokus på vores egen forretning, siger formanden for Bork Festival, Martin Jensen, der blandt andet står for at booke kunstnere til den fire dage lange festival.

I Bork bliver de første toner slået an i slutningen af juli, mens Rock i Ringkøbing brager løs 4. juli - med navne som Malurt, Citybois, Johnny Madsen og Carpark North på plakaten.

Annonce

Jeg skal have Citybois til de mange unge mennesker, der ligger nede på campen og drikker Slots-bajere

Martin Jensen, formand, Bork Festival

Citybois er til de unge

Musik-geografisk er Bork Festival placeret i lidt af et minefelt, og for Martin Jensen er det egentligt vigtigere at kigge mod naboerne i Grindsted og Varde, hvor der er 'Musik i Gryden' og 'Open Air' henholdsvis 1. august og tre dage i slutningen af juli. Og så er der også lige en 'Grøn 2020'-koncert i Esbjerg 23. juli at forholde sig til:

- Der er bare ikke flere mennesker herude, end der er, og et totalt hovednavn vil vi helst ikke have, at de andre også præsenterer. Sidste år var det derfor rigtig fedt, at vi var de eneste i området, der havde Rasmus Seebach.

Martin Jensen gør det også klart, at 'det er lidt pengene, der bestemmer':

- Det er en svær branche, og der er forskel på en éndags-begivenhed og en festival. Vi skal også lave alt muligt andet, så det ikke kun er musikken, det handler om. Jeg kigger også meget på, hvad vi havde af navne året før, så vi ikke får for mange gengangere, siger formanden for Bork Festival.

På linje med Malurt kommer også Citybois til at optræde i både Ringkøbing og Bork:

- Det er ikke noget problem. Vi vil komme til at have noget af det samme. Jeg skal have Citybois til de mange unge mennesker, der ligger nede på campen og drikker Slots-bajere, tilføjer Martin Jensen.

Et større navn er på vej

Med hensyn til Malurt er Martin Jensen ret sikker på, at han rent faktisk fik det første håndslag på en koncert i sommeren 2020. Men det er ikke noget, han som sådan spekulerer på:

- Jeg tror ikke, det tager publikum fra os, at de også spiller i Ringkøbing. Personligt tror jeg nu heller ikke, at Malurt bliver så stort, som man lige går og regner med. De er ikke vestjyske, som Johnny Madsen er. Men vi har publikummet til det, og jeg synes, det er vores forpligtigelse at præsentere et band som Malurt, når muligheden er dér, siger formanden for Bork Festival.

Mens Michael Falch og bandet ligger i toppen af plakaten i Ringkøbing, er der noget større på vej i Bork, understreger Martin Jensen. Han forventer, at der bliver offentliggjort nogle få, nye festivalnavne inden jul, og flere følger efter i januar.

Indtil videre har Bork Festival - udover Malurt og Citybois - også præsenteret blandt andre Aqua, Lars Lilholt og Queen Machine.

På plakaten

Rock i Ringkøbing er en éndags-festival, der i 2020 afholdes lørdag 4. juli.

Arrangørerne har offentliggjort samtlige 16 navne, og på programmet er blandt andre Malurt, Citybois, Johnny Madsen, Carpark North, Basshunter og Tørfisk.

Bork Festival strækker sig over fire dage - i 2020 fra 29. juli til 1. august.

Festivalen tæller flere end 50 koncerter, og indtil videre er ti navne offentliggjort - blandt andre Aqua, Malurt, Lars Lilholt, Citybois og Queen Machine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce