Annonce
Tarm

Malurt i bægeret? I Bork har de det helt fint med rock'en i Ringkøbing

63-årige Michael Falch er manden i front, når rockbandet Malurt næste år gør comeback med stribevis af koncerter rundt om i landet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Når rockbandet Malurt gør comeback i 2020, bliver det blandt andet med to vestjyske koncerter inden for bare én måned. Det tager formanden for Bork Festival, Martin Jensen, helt roligt.
Annonce

Bork/Ringkøbing: Da Malurt i 1982 udgav bandets tredje studiealbum, var budskabet klart på sang nummer to: 'Lev stærkt!.'

Næste år lægger 63-årige Michael Falch & Co. sig ud i overhalingsbanen, når Malurt gendannes og tager på en ret omfattende turné.

Da nyheden om det overraskende comeback blev annonceret i februar, blev der slået på tromme for en eksklusiv 2020-forårstur med ti shows, der hurtigt blev udsolgt. Derfor blev der også plottet 15 koncerter ind i september og oktober næste år, og på det seneste er Malurt begyndt at poppe op på programmet på forskellige festivaler i sommerlandet.

I det vestjyske betyder det, at orkestret inden for en lille måneds tid spiller i først Ringkøbing og siden i Bork.

- Vi snakker ikke direkte sammen. Vi bekymrer os ikke ret meget om, hvad de andre gør. Vi har hvert vores publikum, og vi har fokus på vores egen forretning, siger formanden for Bork Festival, Martin Jensen, der blandt andet står for at booke kunstnere til den fire dage lange festival.

I Bork bliver de første toner slået an i slutningen af juli, mens Rock i Ringkøbing brager løs 4. juli - med navne som Malurt, Citybois, Johnny Madsen og Carpark North på plakaten.

Jeg skal have Citybois til de mange unge mennesker, der ligger nede på campen og drikker Slots-bajere

Martin Jensen, formand, Bork Festival

Annonce

Citybois er til de unge

Musik-geografisk er Bork Festival placeret i lidt af et minefelt, og for Martin Jensen er det egentligt vigtigere at kigge mod naboerne i Grindsted og Varde, hvor der er 'Musik i Gryden' og 'Open Air' henholdsvis 1. august og tre dage i slutningen af juli. Og så er der også lige en 'Grøn 2020'-koncert i Esbjerg 23. juli at forholde sig til:

- Der er bare ikke flere mennesker herude, end der er, og et totalt hovednavn vil vi helst ikke have, at de andre også præsenterer. Sidste år var det derfor rigtig fedt, at vi var de eneste i området, der havde Rasmus Seebach.

Martin Jensen gør det også klart, at 'det er lidt pengene, der bestemmer':

- Det er en svær branche, og der er forskel på en éndags-begivenhed og en festival. Vi skal også lave alt muligt andet, så det ikke kun er musikken, det handler om. Jeg kigger også meget på, hvad vi havde af navne året før, så vi ikke får for mange gengangere, siger formanden for Bork Festival.

På linje med Malurt kommer også Citybois til at optræde i både Ringkøbing og Bork:

- Det er ikke noget problem. Vi vil komme til at have noget af det samme. Jeg skal have Citybois til de mange unge mennesker, der ligger nede på campen og drikker Slots-bajere, tilføjer Martin Jensen.

Annonce

Et større navn er på vej

Med hensyn til Malurt er Martin Jensen ret sikker på, at han rent faktisk fik det første håndslag på en koncert i sommeren 2020. Men det er ikke noget, han som sådan spekulerer på:

- Jeg tror ikke, det tager publikum fra os, at de også spiller i Ringkøbing. Personligt tror jeg nu heller ikke, at Malurt bliver så stort, som man lige går og regner med. De er ikke vestjyske, som Johnny Madsen er. Men vi har publikummet til det, og jeg synes, det er vores forpligtigelse at præsentere et band som Malurt, når muligheden er dér, siger formanden for Bork Festival.

Mens Michael Falch og bandet ligger i toppen af plakaten i Ringkøbing, er der noget større på vej i Bork, understreger Martin Jensen. Han forventer, at der bliver offentliggjort nogle få, nye festivalnavne inden jul, og flere følger efter i januar.

Indtil videre har Bork Festival - udover Malurt og Citybois - også præsenteret blandt andre Aqua, Lars Lilholt og Queen Machine.

På plakaten

Rock i Ringkøbing er en éndags-festival, der i 2020 afholdes lørdag 4. juli.

Arrangørerne har offentliggjort samtlige 16 navne, og på programmet er blandt andre Malurt, Citybois, Johnny Madsen, Carpark North, Basshunter og Tørfisk.

Bork Festival strækker sig over fire dage - i 2020 fra 29. juli til 1. august.

Festivalen tæller flere end 50 koncerter, og indtil videre er ti navne offentliggjort - blandt andre Aqua, Malurt, Lars Lilholt, Citybois og Queen Machine.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce