Annonce
Skjern

Malick har valgt IT på efterskolen - interessen fik han i computerklubben

Malick er kommet i Skjern Computer Klub, siden han var 11 år. Nu går han på IT-linjen på efterskolen. Privatfoto
Skjern Computer Klub får ros fra forældrene. Det er trygt at sende børnene afsted, og så lægges der vægt på det sociale - også væk fra skærmen.

SKJERN: Han begyndte at komme i computerklubben som 11-årig, og nu, som 14-årig elev på Husby Efterskole, har Malick fra Sdr. Vium valgt IT-linjen på skolen.

- Den interesse begyndte i Skjern Computer Klub, og nu har han bygget en computer. Nu glæder han sig bare til at kunne vise dem frem til Sommer-LAN, fortæller Malicks mor, Titti Dalsgaard om sønnens hobby.

Malick er en rigtig gamer-dreng, og efter at have været til et kæmpe arrangement i København, begyndte han at kigge efter noget lignende i Vestjylland. Her nævnte naboen, at Skjern Computer Klub da kunne være noget, og Titti Dalsgaard er rigtig glad for, at det blev der.

Her er der nemlig disciplin og hjælpsomhed, og så er der plads til alle. Titti Dalsgaard er meget glad for, at børn og unge kan troppe op i klubben med en ældre computer uden at blive drillet eller kritiseret af de andre, der har en nyere maskine.

- Det er meget socialt, og det drejer sig ikke bare om computere, siger Titti Dalsgaard.

Annonce

Et trygt sted

Familien Thesbjerg i Astrup har været i kontakt med klubben i omkring 20 år. Deres tre sønner har alle gået der, og yngstemand Svend på 23 år er i dag kasserer i Skjern Computer Klub.


Det er meget socialt, og det drejer sig ikke bare om computere.

Titti Dalsgaard.


Brødrenes mor, Bente Thesbjerg, har altid været meget tryg ved at sende dem afsted til aktiviteter i klubben.

- SommerLAN i Astrup var jo det, de så frem til. Bare de kunne komme afsted var deres sommerferie reddet, fortæller Bente Thesbjerg.

Området er meget præget af fodbold og håndbold. De to ældste har dyrket holdsport, mens Svend ikke har haft den store sportsinteresse. Her har Skjern Computer Klub kunnet ramme en målgruppe, som ellers ikke har noget sport at gå til - men samtidig fået dem ud at røre sig.

- Til SommerLAN har de været ude at spille rundbold. Havde de siddet på værelset, havde der ikke været nogen til at trække dem væk fra skærmen, og det er vigtig at komme væk fra skærmen engang imellem, siger Bente Thesbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Annonce