Annonce
Ringkøbing-Skjern

Maj i billeder: Lysere dage og højere humør

SKOLE I DET FRI: Corona-epidemien havde nu også sine positive sider. For eksempel førte den til nye undervisningsformer i det fri, som både børn og lærere havde megen fornøjelse af. Således også 3. a fra Spjald Skole, der i bus drog til bunkerkomplekset i Houvig for at lære om besættelsestiden. Her er det historiefortæller Mette Stengaard Andersen, der er i gang med at fortælle børnene om, hvad der skete dengang tilbage i 1940'erne. Foto Poul Osmundsen.
Maj 2020 blev en måned, vi aldrig glemmer. Efter aprils corona-nedlukning begyndte Danmark så småt at lukke op igen, både indadtil og udadtil, og længere og lysere dage var med til at forbedre vestjydernes humør.
Annonce
FITNESS-IDEER: Corona-restriktionerne tvang vestjyderne til at finde på nye måder at gøre tingene på. Efter at fitness- og idrætscentre havde været lukket helt ned, fik de mulighed for at åbne igen i maj, men kun hvis der var maksimum 10 personer samlet. Det fandt de en udmærket løsning på i Tarm Idrætscenter. Centret opstillede et telt på p-pladsen med den ene side åbnet, så eventuelle corona-virus kunne blive blæst væk. Her er et pilates-hold i gang med træningen. Foto Christian Baadsgaard.
KIRKE-IDÉER: Også kirkerne blev lukket som følge af corona-restriktionerne. Forskellige onlineløsninger blev afprøvet, men det var nu ikke det samme som at mødes med andre i kirkens fællesskab. Så da Skjern Kirke, Skjern Bykirke og LM-Kirken gik sammen om en fælles drive-in-gudstjeneste under mottoet "Sammen hver for sig i hver en bil", blev det et kæmpe tilløbsstykke, der samlede omkring 450 biler på Cirkuspladsen i Skjern. Foto Søren Palmelund.
LÆNGSEL: Corona-restriktionerne - ikke mindst de lukkede grænser - havde deres pris. Den delvis lukkede grænse til Tyskland gjorde det umuligt for Antje Kruse fra Højmark at møde sin tyske kæreste. Da Dagbladet mødte hende, havde hun ikke set ham i næsten to måneder. Antje er - eller rettere var på det tidspunkt - tysk statsborger, så hun kunne godt være kørt lovligt til Bremen. Men det havde hun som samfundsbevidst borger ikke samvittighed til. Foto Sebastian Engelberth Hansen.
KUNST: Ikke alt gik op i corona. Ringkøbings i bogstaveligste forstand største kunstværk blev således renoveret fra ende til anden. Ringkøbing Amt byggede ikke en ny amtsgård, da de nye amter blev oprettet i 1970, men etablerede sig i forskellige nye og gamle bygninger omkring Østergade i Ringkøbing. Amtet besluttede derfor i 1993, at de forskellige bygningskomplekser skulle knyttes sammen ved hjælp af kunstnerisk udsmykning lavet af kunstneren Henrik Have. Amtet er væk, men kunstværket er der stadig, og i løbet af 2020 blev det renoveret fra ende til anden. Foto Johan Gadegaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Kun én smittet for anden dag i træk

Annonce