x
Annonce
Læserbrev

Magtarrogance og følelseskulde i Danmarks Naturfredningsforening

Husk man skal gå efter lovens ånd og ikke dens bogstav, så man kan sagtens finde en mindelig løsning, hvis viljen er til stede.

Læserbrev: I den efterhånden meget omtalte ”sommerhussag” hvor cirka 750 sommerhuse er bygget på fredet §3-område, uden Danmarks Naturfredningsforening er blevet spurgt, har DN igen udvist en arrogance uden lige.

Det så vi også for år tilbage, da man forbød lodsejere at opsætte gynger med mere, fordi der var tale om fredet område. Dengang blev DN banket på plads af den forrige regering og gjort til grin i medierne.

Nu forsøger DN igen at demonstrere deres magt. Som en anden ulv lugtede man blod og krævede, at sommerhuse på §3-områder skulle gennemgås for at se, om nogle skulle rives ned. Det var ikke den lokale afdeling af DN, men hovedforeningen i København, der stillede dette krav. Efter flere måneder indså DN, at dette måtte de opgive, men nu har man kastet sig over ubebyggede grunde, som folk i god tro har investeret i med henblik på senere at bygge et sommerhus, eller sælge.

Nu har vi set, at syv lodsejere har søgt og fået byggetilladelse, da Ringkøbing-Skjern Kommune har givet dispensation. Én dispensation blev godkendt af DN, fordi grunden var fyldt med den invasive art hyben/rynket rose, som danskerne skal bekæmpe. Øvrige seks er blevet påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnets sagsbehandling, fordi DN mente, at man ødelagde naturen.

Der er nu skabt stor usikkerhed for mange grundejere, der måske må se deres pensionsopsparing blive reduceret til 0, fordi nogle inhumane paragrafryttere er ligeglade med, at folk der i god tro har investeret i en sommerhusgrund, mister en millionformue.

Ledelsen af DN i København skulle stige på deres cykler og tage en tur på Vestkyststien. Det er en fantastisk oplevelse, hvor området veksler mellem store ubebyggede lyngområder og sommerhusområder, hvor der i sidstnævnte område er plads til at bygge nogle ekstra sommerhuse. Endvidere har vi set, at flere river gamle sommerhuse ned for at bygge et nyt. Det er til gavn for turister, kommunen og mange flere.

Det er ikke fordi sommerhusejere har noget imod foreninger, der arbejder for en smuk natur – det samme gør grundejerforeninger - men her er det ledelsen i DN, den er gal med.

Dommer ved Højesteret J. P. Christensen har i en kronik i J. P. beskrevet en dygtig dommer: Han skulle have en god portion sund fornuft og vide noget om paragraffer. Sidstnævnte er sikkert til stede hos ledelsen i DN, men man må i høj grad betvivle, at det er almindelig sund fornuft, der tynger.

Hvis DN skal have danskernes opbakning, skal de vælge deres kampe med omhu. Husk man skal gå efter lovens ånd og ikke dens bogstav, så man kan sagtens finde en mindelig løsning, hvis viljen er til stede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce