Annonce
Læserbrev

Magtarrogance og følelseskulde i Danmarks Naturfredningsforening

Husk man skal gå efter lovens ånd og ikke dens bogstav, så man kan sagtens finde en mindelig løsning, hvis viljen er til stede.

Læserbrev: I den efterhånden meget omtalte ”sommerhussag” hvor cirka 750 sommerhuse er bygget på fredet §3-område, uden Danmarks Naturfredningsforening er blevet spurgt, har DN igen udvist en arrogance uden lige.

Det så vi også for år tilbage, da man forbød lodsejere at opsætte gynger med mere, fordi der var tale om fredet område. Dengang blev DN banket på plads af den forrige regering og gjort til grin i medierne.

Nu forsøger DN igen at demonstrere deres magt. Som en anden ulv lugtede man blod og krævede, at sommerhuse på §3-områder skulle gennemgås for at se, om nogle skulle rives ned. Det var ikke den lokale afdeling af DN, men hovedforeningen i København, der stillede dette krav. Efter flere måneder indså DN, at dette måtte de opgive, men nu har man kastet sig over ubebyggede grunde, som folk i god tro har investeret i med henblik på senere at bygge et sommerhus, eller sælge.

Nu har vi set, at syv lodsejere har søgt og fået byggetilladelse, da Ringkøbing-Skjern Kommune har givet dispensation. Én dispensation blev godkendt af DN, fordi grunden var fyldt med den invasive art hyben/rynket rose, som danskerne skal bekæmpe. Øvrige seks er blevet påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnets sagsbehandling, fordi DN mente, at man ødelagde naturen.

Der er nu skabt stor usikkerhed for mange grundejere, der måske må se deres pensionsopsparing blive reduceret til 0, fordi nogle inhumane paragrafryttere er ligeglade med, at folk der i god tro har investeret i en sommerhusgrund, mister en millionformue.

Ledelsen af DN i København skulle stige på deres cykler og tage en tur på Vestkyststien. Det er en fantastisk oplevelse, hvor området veksler mellem store ubebyggede lyngområder og sommerhusområder, hvor der i sidstnævnte område er plads til at bygge nogle ekstra sommerhuse. Endvidere har vi set, at flere river gamle sommerhuse ned for at bygge et nyt. Det er til gavn for turister, kommunen og mange flere.

Det er ikke fordi sommerhusejere har noget imod foreninger, der arbejder for en smuk natur – det samme gør grundejerforeninger - men her er det ledelsen i DN, den er gal med.

Dommer ved Højesteret J. P. Christensen har i en kronik i J. P. beskrevet en dygtig dommer: Han skulle have en god portion sund fornuft og vide noget om paragraffer. Sidstnævnte er sikkert til stede hos ledelsen i DN, men man må i høj grad betvivle, at det er almindelig sund fornuft, der tynger.

Hvis DN skal have danskernes opbakning, skal de vælge deres kampe med omhu. Husk man skal gå efter lovens ånd og ikke dens bogstav, så man kan sagtens finde en mindelig løsning, hvis viljen er til stede.

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ups: Byrådet var tæt på at give viceborgmester Søren Elbæk en vild lønforhøjelse

Debat For abonnenter

Nu rabler det for EU-kommissionens formand. Von der Leyen vil drøfte tvungen vaccine

Vestjylland

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Ringkøbing For abonnenter

Gymnasiefest udviklede sig til politianmeldelse om vold: 18-årig fik en skalle på toilettet

Tarm

Tyveknægte løb fra Brugsen med fyldt indkøbskurv - nu sidder de i spjældet og venter på udvisning

Annonce