Annonce
Videbæk

Madstedet Spjald fortsætter i Grønbjerg Forsamlingshus

Madstedet Spjald fortsætter i Grønbjerg Forsamlingshus. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Først blev aftalen opsagt, men nu kan Madstedet Spjald fortsætte med at stå for de festlige arrangementer i Grønbjerg Forsamlingshus.

Grønbjerg: De har tidligere stået for festlige lag i Grønbjerg Forsamlingshus, så blev aftalen opsagt, og nu er de altså klar igen.

Siden 1. april har Madstedet Spjald kunnet fortsætte forpagtningsaftalen af Grønbjerg forsamlingshus.

- Vi er glade for at fortsætte, og selvom det er rimelig nyt, så har jeg allerede talt med nogle beboere i Grønbjerg, og de er simpelthen så glade ved det, og at det netop er os, der har lavet aftalen, siger ejer af Madstedet Spjald, Henrik Pedersen.

- Vi havde lejet lokalerne indtil nu, men så ville ejeren bruge dem til noget andet. Nu er han kommet på andre tanker igen, så vi har bare forlænget den gamle aftale. Det er lidt noget mærkeligt noget, men det er sådan, tingene hænger sammen, siger han med et grin.

Aftalen stod til at udløbe ved udgangen af 2019, men nu er aftalen altså forlænget, og der er ingen udløbsdato.

- Det betyder, at vi forhåbentlig kan få meromsætning. Vi har også aftaler med de fleste forsamlingshuse i kommunen. Det er jo vores levebrød, så jo flere, jo bedre, siger Henrik Pedersen.

- Vi havde faktisk aftale om fester i 2020, som vi blev nødt til at flytte, men dem er vi ved at flytte tilbage igen, siger han.

Dermed kan Madstedet Spjald fortsætte i de lokaler, hvor det hele begyndte.

Forsamlingshuset fik for år tilbage en ny forhal, og siden er der også kommet nyt loft op i forsamlingshuset, så akustikken er forbedret. Nyeste udvikling er to luft-til-luft varmepumper; én i forhallen og én i den store sal. Men det gamle hus ligner stadig sig selv – heldigvis, hvis man spørger Henrik Pedersen.

- Det er simpelthen så hyggeligt, at det er holdt i gammeldags stil med panelvægge og gamle bænke i siderne. Det siger folk også, når de kommer herover, siger han.

Henrik Pedersen understreger, at det stadig er muligt at leje forsamlingshuset uden at benytte sig af Madstedet Spjald til levering af mad, drikkevarer og servering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce