Annonce
Kultur

Mads Langer synger solen ned: Naturkraft åbner med fire dage lang festival

Mads Langer, Jan Ginbert, Jesper Theilgaard og Thure Lindhardt deltager alle i Krydsfelt.festivalen på Naturkraft sidst i maj. Fotocollage: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix, Jørgen Kirk, Mads Dalegaard, Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Naturkraft genåbner efter corona med en fire dage lang Krydsfelt-festival sidst i maj med fokus på videnskab og kultur og med deltagelse af en stribe kendte navne.

Ringkøbing: Hvad får man, hvis man krydser komiker og el-bilfortaler Jan Gintberg med klimaekspert Jesper Theilgaard, sangeren Mads Langer, skuespilleren Thure Lindhardt og den grønne omstilling?

En fire dage lang festival på Naturkraft med navnet Krydsfelt, lyder svaret fra Naturkraft, som om to måneder genåbner attraktionen efter en lang coronanedlukning. Her skal den grønne omstilling gøres håndgribelig for os alle sammen ved at blande videnskab og kultur.


Med Krydsfelt har vi skabt en festival, som er helt enestående. Der er ikke blot tale om en traditionel kulturfestival med optrædende på en scene, og det er heller ikke bare en faglig konference, der præsenterer ny og vigtig viden.

Hans Østergaard (V), borgmester og næstformand i Fonden Naturkraft


Det kommer til at foregå fra 27.-30. maj og bliver -hvis man spørger borgmester og næstformand i Fonden Naturkraft, Hans Østergaard - lidt af en oplevelse.

- Med Krydsfelt har vi skabt en festival, som er helt enestående. Der er ikke blot tale om en traditionel kulturfestival med optrædende på en scene, og det er heller ikke bare en faglig konference, der præsenterer ny og vigtig viden. Tværtimod er det den bedst tænkelige krydsning af disse to lyder meldingen fra borgmesteren i en pressemeddelelse.

Han tror på, at kombinationen af naturvidenskab og kultur er en god måde at formidle, hvordan store og små i fællesskab kan skabe en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Krydsfelt

Naturkraft står 27.-30 maj bag en fire dage lang festival med navnet Krydsfelt, som kombinerer kultur med naturvidenskab.

Programmet byder blandt andet på:

27. maj: Åbning: Klimaforedrag med Jesper Theilgaard, Klimapolet med Mads Langer og Thure Lindhardt. Danseforestilling og solnedgangskoncert.

28. maj: Fødevarer og landbrug: Hvor kommer maden fra? Jesper Theilgaard sætter landbruget og forbrugerne sammen for at diskutereklimarigtig fødevareproduktion. Direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikklelsen fortæller om samarbejde mellem kultur, erhverv og naturvidenskab for at fremme vækst efter corona, og så sender Micki Cheng ungerne på madjagt i Naturkraft.

29. maj: Produktion og forbrug: WestWind Challence, Jan Gintberg og Forenede Elbilister tager os tættere på elbilerne. Der bliver en danseforestilling og en klimakoncert.

30. maj: Kyst og fisker: Klimatorium og Kattegatcentret formidler sammenhængen med havet og klimaet. Og en afslutning på de fire dage ved Jesper Theilgaard og Christian Have.

Programmet henvender sig netop både til børn og voksne. I løbet af de fire dage kan gæsterne opleve klimaekspert og Naturkraft-ambassadør Jesper Theilgaard tage temperaturen på klimaet. Mads Langer og Thure Lindhardt vil optræde med deres helt egen udgave af radioprogrammet Monopolet - i Naturkraft-version omdøbt til Klimapolet -hvor de vil diskutere grønne hverdagsdilemmaer.

Åbningsdagen vil i øvrigt slutte stemningsfuldt af med, at Mads Langer synger solen ned.

De følgende dage vil komikeren Jan Gintberg, der er en af mændene bag idéen om at etablere den grønne el-bilevent WestWind Challence, også lægge vejen forbi, ligesom børnene kan blive sendt på madjagt med tidligere bagedyst-deltager Micki Cheng, og Jesper Theilgaard vil introducere en klimakoncert.

Der kan købes billetter til Krydsfelt allerede nu via Naturkrafts hjemmeside. Ifølge arrangørerne vil programmet løbende blive opdateret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

coronavirus

Mette Frederiksen: Risiko for forsinkelser efter vaccineudskydelse

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce