Sport

Mads Brandt fyret i Ringkøbing Håndbold

Her ses Mads Brandt dirigere med sine tropper i Ringkøbing Håndbold onsdag aften mod Team Esbjerg. Det viste sig at blive den sidste kamp for Mads Brandt som cheftræner i klubben, for han blev fritstillet dagen efter. Foto: Jørgen Kirk

Ringkøbing Håndbold har ikke længere tillid til, at Mads Brandt kan sikre klubben overlevelse i ligaen. Derfor er cheftræneren fyret, og han erstattes resten af sæsonen af Morten Secher fra Aalborg.

Ringkøbing: Onsdagens hjemmekamp mod Team Esbjerg blev den sidste for Mads Brandt som cheftræner i Ringkøbing Håndbold. Klubben fyrede nemlig Mads Brandt torsdag morgen.

- Mads Brandt er blevet fritstillet i sine sidste måneder som cheftræner i Ringkøbing Håndbold. Vi har vejet og vurderet, at der i de sidste vigtige kampe skal ny energi ind på cheftrænerposten. Der er masser af tro i truppen på at, vi kan få de point, der skal til, og vi mener, at nye øjne og ny motivation kan finde de mål, der gør, at vi vinder de rigtige kampe, siger Ringkøbing Håndbolds bestyrelsesformand Lars Buhl i en pressemeddelelse.

Fyringen kommer i en utrolig begivenhedsrig uge for Ringkøbing Håndbold.

Tidligt på ugen meddelte Mads Brandt, at han ikke ønskede at fortsætte i Ringkøbing Håndbold efter denne sæson. Onsdag aften blev Jesper Holmris så præsenteret som ny cheftræner fra den 1. juli, og torsdag kom det så frem, at det bliver Morten Secher, der får ansvaret i Ringkøbing Håndbold resten af sæsonen.

- Vi begyndte at reagere, da det stod klart, at samarbejdet med Mads Brandt ville stoppe til sommer. På det tidspunkt blev vi enige om, at Mads Brandt så nok ikke var den rette mand til at køre sæsonen færdig. Vi fik en snak med Morten Sechers agent, og vi blev enige med Morten Secher mandag aften. Vi ventede til efter kampen mod Team Esbjerg med at melde noget ud, for Morten Secher kunne ikke starte før. Vi var allerede enige med Jesper Holmris om, at han skulle præsenteres onsdag aften. Og Jesper Holmris kunne ikke overtage fra nu af, da han har nogle forpligtelser i april, der kan blive en meget afgørende måned for os. Det hele er endt med, at Mads Brandt blev fritstillet, at vi har præsenteret Jesper Holmris som cheftræner fra næste sæson, og at Morten Secher kører denne sæson færdig, siger Lars Buhl.

Morten Secher har god erfaring som træner i klubber som Horsens, Aalborg, Odder og senest i HC Midtjylland. Ved siden af trænerkarrieren har han en sport science uddannelse med fokus på motivation og forandringsledelse.

- Jeg er rigtigt glad for, at Ringkøbing Håndbold har valgt at sætte deres lid til at jeg - i fællesskab med spillere og alle omkring holdet - kan sikre holdets forbliven i ligaen. Et blik på tabellen viser tydeligt, at situationen skal tages alvorligt, men jeg er fortrøstningsfuld. Jeg tror på, at vi sammen kan få vendt sæsonens forløb og slutte den af med succes, siger Morten Secher i pressemeddelelsen.

Morten Secher er 37 år gammel, og han bor i Aalborg sammen med hustru og fire børn. Han har eget firma - Saftsuseme - i Aarhus, hvor han sælger juice og vand. Firmaet er i øvrigt hovedsponsor i Aarhus United, og firmaets to maskotter i form af to store æbler var på banen før og under kampen mod Ringkøbing i lørdags, hvor man alle steder kunne se reklamer for Saftsuseme, der også har sponsorater andre steder - blandt andet i Skjern Håndbold.

- Jeg er godt klar over, at det her vil koste lidt på familiefronten de næste måneder, for der bliver jo meget kørsel på landevejene. Men jeg får det på en måde delt op i to med kørsel fra Aalborg til Aarhus på arbejde og så videre fra Aarhus til Ringkøbing senere på dagen, fortæller Morten Secher.

Han kunne ikke stå for den udfordring, det bliver at redde Ringkøbing Håndbold i ligaen.

- Det er jo lidt anderledes i og med, at det her er et kortsigtet projekt. Men jeg tror på, missionen lykkes. Jeg har haft et par dage til at sætte mig lidt nærmere ind i sagen. Jeg har fået set flere damekampe, end jeg har set i lang tid. Efter min mening har Ringkøbing Håndbolds trup nogle kompetencer, der kan sættes i spil. Selvfølgelig har sæsonforløbet sat sine spor på selvtilliden, gejsten og troen på egne evner. De ting vil jeg forsøge at ændre på, fortæller Morten Secher.

Han vil starte på en frisk, når han fredag træner spillerne for første gang.

- Fra nu af skal vi opbygge energi og ikke tappe energi for hver kamp. Vi skal have fokus på at være bevidste om ting, der lykkes i hver eneste kamp. Når vi har spillet på onsdag ude mod HC Odense, så skal vi på en eller anden måde have mere energi, end vi havde før kampen. Den opbyggede energi skal blive større og større, så vi i sidste ende kan vinde de kampe, vi bare skal vinde, siger Morten Secher.

Det har ikke været muligt at fange Mads Brandt for en kommentar.

Morten Secher i aktion som træner for Odder, som han førte fra 1. division og op i ligaen. Arkivfoto: Axel Schött
0/0
Skjern Håndbold

Tilbageslag for Skjern Håndbold i slutspillet

Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF