Annonce
Ringkøbing-Skjern

Madmanifest skal sikre nye og turistvenlige spiseoplevelser

Gastro Vest består indtil videre af: Restaurant Sandgaarden, Søndervig, Kommandobroen by Grantland, Hvide Sande, Hotel Fjordgaarden, Ringkøbing, Hotel Skjern, Skjern, Westergaards Hotel, Videbæk, Ringkøbing Fjord Turisme og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd. PR-foto
Netværket Gastro Vest har lavet et nyt madmanifest, som danner grundlag for et nyt fællesskab blandt foreløbigt fem spisesteder i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Lokale spisesteder har gennem flere år serveret madoplevelser bestående af lokale råvarer. Men nu har fem spisesteder tilføjet et ekstra krydderi til de lokale retter.

De fem spisesteder er Restaurant Sandgaarden, Kommandobroen by Grantland, Hotel Skjern, Westergaards Hotel og Hotel Fjordgaarden. De har dannet netværket Gastro Vest og nu også skrevet netværkets forpligtende retningslinjer ned.

Retningslinjerne er det manifest, som nu hænger på væggen hos de foreløbig fem spisesteder.

- Vi vil vise, at vi mener det, når vi siger, at vi vil arbejde for at højne den lokale gastronomi. Derfor hænger vi vores manifest op, så alle kan se, hvad vi har forpligtet os til, siger Lars Pinholt, Restaurant Sandgaarden, i en pressemeddelelse.

Annonce

Lokale råvarer og et gastronomisk rejsemål

Manifestet består af 11 sætninger. Som blandt sætter fokus på et tæt samarbejde med lokale producenter og leverandører af kvalitetsråvarer, gastronomiske tiltag og events på tværs af de forskellige køkkener og at gør Vestjylland til et gastronomisk rejsemål.

Med manifestet lægger Gastro Vest op til nye samarbejder og events i 2020.

- Vi har flere ideer i støbeskeen, så man kan godt begynde at glæde sig, siger Brian Madsen, Hotel Fjordgaarden.

Gode spiseoplevelser har de senere år fået større og større betydning for danskerne og de udenlandske gæster.

- Når vi slår mere på tromme for de lokale spisesteder, vil endnu flere også få øjnene op for, at her er noget at komme efter hele året rundt, tilføjer Bent Graakjær, Westergaards Hotel.

Annonce

Gavner hele området

Da netværket i foråret så dagens lys, var der enighed om formålet: Gastro Vest skal styrke kendskabet til gastronomien og danne grundlaget for vækst hos de involverede virksomheder og for områdets restauranter og fødevareleverandør som helhed.

Ringkøbing Fjord Turisme driver ikke restaurant, men er alligevel en aktiv partner i madfællesskabet:

- Vi kan se, at det gavner hele området, når spisestederne trækker gæster til. Restaurantgæsterne skal ofte overnatte her og tager også ud og oplever området . det vil vi gerne være med til at bakke op om, siger Søren Lydig Kristensen, direktør Ringkøbing Fjord Turisme.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce