Annonce
Ringkøbing-Skjern

Madmanifest skal sikre nye og turistvenlige spiseoplevelser

Gastro Vest består indtil videre af: Restaurant Sandgaarden, Søndervig, Kommandobroen by Grantland, Hvide Sande, Hotel Fjordgaarden, Ringkøbing, Hotel Skjern, Skjern, Westergaards Hotel, Videbæk, Ringkøbing Fjord Turisme og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd. PR-foto
Netværket Gastro Vest har lavet et nyt madmanifest, som danner grundlag for et nyt fællesskab blandt foreløbigt fem spisesteder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern: Lokale spisesteder har gennem flere år serveret madoplevelser bestående af lokale råvarer. Men nu har fem spisesteder tilføjet et ekstra krydderi til de lokale retter.

De fem spisesteder er Restaurant Sandgaarden, Kommandobroen by Grantland, Hotel Skjern, Westergaards Hotel og Hotel Fjordgaarden. De har dannet netværket Gastro Vest og nu også skrevet netværkets forpligtende retningslinjer ned.

Retningslinjerne er det manifest, som nu hænger på væggen hos de foreløbig fem spisesteder.

- Vi vil vise, at vi mener det, når vi siger, at vi vil arbejde for at højne den lokale gastronomi. Derfor hænger vi vores manifest op, så alle kan se, hvad vi har forpligtet os til, siger Lars Pinholt, Restaurant Sandgaarden, i en pressemeddelelse.

Annonce

Lokale råvarer og et gastronomisk rejsemål

Manifestet består af 11 sætninger. Som blandt sætter fokus på et tæt samarbejde med lokale producenter og leverandører af kvalitetsråvarer, gastronomiske tiltag og events på tværs af de forskellige køkkener og at gør Vestjylland til et gastronomisk rejsemål.

Med manifestet lægger Gastro Vest op til nye samarbejder og events i 2020.

- Vi har flere ideer i støbeskeen, så man kan godt begynde at glæde sig, siger Brian Madsen, Hotel Fjordgaarden.

Gode spiseoplevelser har de senere år fået større og større betydning for danskerne og de udenlandske gæster.

- Når vi slår mere på tromme for de lokale spisesteder, vil endnu flere også få øjnene op for, at her er noget at komme efter hele året rundt, tilføjer Bent Graakjær, Westergaards Hotel.

Gavner hele området

Da netværket i foråret så dagens lys, var der enighed om formålet: Gastro Vest skal styrke kendskabet til gastronomien og danne grundlaget for vækst hos de involverede virksomheder og for områdets restauranter og fødevareleverandør som helhed.

Ringkøbing Fjord Turisme driver ikke restaurant, men er alligevel en aktiv partner i madfællesskabet:

- Vi kan se, at det gavner hele området, når spisestederne trækker gæster til. Restaurantgæsterne skal ofte overnatte her og tager også ud og oplever området . det vil vi gerne være med til at bakke op om, siger Søren Lydig Kristensen, direktør Ringkøbing Fjord Turisme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce