Annonce
Ringkøbing-Skjern

Madmødet: Smag Stjernekokkens fisk og sid til bords med en landmand

Madsnedker Jesper Krabbe skal tilberede fisk på havnen i Hvide Sande. Det har han prøvet før - her på havnen i Lemvig. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ringkøbing-Skjern har en stribe aktiviteter på plads under det kommende Madmødet 2020 midt i maj, hvor der bliver slået et slag for områdets fødevarer. Erhvervs- og vækstudvalget støtter med 100.000 kroner.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Selv om turisterne vender tommelfingeren nedad for de vestjyske spisesteder i Dansk Kyst- og Naturturismes seneste tilfredshedsundersøgelse, så har området masser af god smag at byde på.

Det mener erhvervs- og vækstudvalget, som har bevilget 100.000 kroner til gennemførelse af Madmødet 2020, hvor der netop bliver slået et slag for de gode lokale råvarer. Pengene skal bruges til at gennemføre en række arrangementer i perioden 14.-16. maj, hvor både turister og fastboende får mulighed for at tage en bid af Vestjylland.

Det foreløbige program byder blandt andet på et møde med den tidligere Michelin-kok fra Henne Kirkeby Kro og nuværende madsnedker Jesper Krabbbe, som vil tilberede fisk på havnen i Hvide Sande. Han bliver bakket op af lokale fiskere, som fortæller de gode historier bag fangsten.

Der bliver også mulighed for at sidde til bords med områdets landmænd, når der er rundvisning og efterfølgende spisning på gårdene hos flere af de lokale fødevareproducenter.

Gastro Vest, der er et samarbejde mellem de fem lokale restauranter Hotel Smedegaarden, Kommandobroen, Restaurant Stauning Havn, Restaurant Stuen th. og Hotel Fjordgårdens brasseri, holder et fælles arrangement hos Naturkraft, hvor gæsterne skal smage på deres specialiteter og samtidig få et smugkik ind i den kommende turistattraktion få uger før den officielle åbning.

Naturkraft inviterer to folkeskoleklasser og 3-400 borgere indenfor for at give dem en forsmag på mad- og læringsprojekter. Der bliver et æblemost-arrangement med Vesterhavsmost som udgangspunktet. Ringkøbing-Skjerns såkaldte drikkevareproducenter deltager i en event, som blandt andet handler om at tænke utraditionelt og skabe nye muligheder sammen. Restauratør Bent Graakjær går i ged, når han viser retter med ged og gedeprodukter, lige som der bliver aktiviteter for børn og meget mere i løbet af de tre mad-dage i maj.

Madmødet

Madmødet projektledes af Business Region MidtVest, som er et samarbejde mellem de syv midt- og vestjyske kommuner.
Målet for samarbejdet er at styrke væksten, skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området. Madmødet, eller madmøderne, er samlet omkring en række større aktiviteter og tematikker, for eksempel "Spis ved bondens bord", "Det’ bare mad", "Fremtidens fødevarer", "Fremtidens arbejdskraft" og "Smag på Vestjylland".

De fleste aktiviteter sker i dagene 14.-16. maj 2020 ude hos producenter og fødevareerhvervets øvrige aktører i alle de syv kommuner.

Laubjerg Planteskoles Vesterhavsmost bliver omdrejningspunktet for et at arrangementerne under Madmødet 2020 til maj. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce