Annonce
Ringkøbing-Skjern

Madmødet: Smag Stjernekokkens fisk og sid til bords med en landmand

Madsnedker Jesper Krabbe skal tilberede fisk på havnen i Hvide Sande. Det har han prøvet før - her på havnen i Lemvig. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ringkøbing-Skjern har en stribe aktiviteter på plads under det kommende Madmødet 2020 midt i maj, hvor der bliver slået et slag for områdets fødevarer. Erhvervs- og vækstudvalget støtter med 100.000 kroner.

Ringkøbing-Skjern: Selv om turisterne vender tommelfingeren nedad for de vestjyske spisesteder i Dansk Kyst- og Naturturismes seneste tilfredshedsundersøgelse, så har området masser af god smag at byde på.

Det mener erhvervs- og vækstudvalget, som har bevilget 100.000 kroner til gennemførelse af Madmødet 2020, hvor der netop bliver slået et slag for de gode lokale råvarer. Pengene skal bruges til at gennemføre en række arrangementer i perioden 14.-16. maj, hvor både turister og fastboende får mulighed for at tage en bid af Vestjylland.

Det foreløbige program byder blandt andet på et møde med den tidligere Michelin-kok fra Henne Kirkeby Kro og nuværende madsnedker Jesper Krabbbe, som vil tilberede fisk på havnen i Hvide Sande. Han bliver bakket op af lokale fiskere, som fortæller de gode historier bag fangsten.

Der bliver også mulighed for at sidde til bords med områdets landmænd, når der er rundvisning og efterfølgende spisning på gårdene hos flere af de lokale fødevareproducenter.

Gastro Vest, der er et samarbejde mellem de fem lokale restauranter Hotel Smedegaarden, Kommandobroen, Restaurant Stauning Havn, Restaurant Stuen th. og Hotel Fjordgårdens brasseri, holder et fælles arrangement hos Naturkraft, hvor gæsterne skal smage på deres specialiteter og samtidig få et smugkik ind i den kommende turistattraktion få uger før den officielle åbning.

Naturkraft inviterer to folkeskoleklasser og 3-400 borgere indenfor for at give dem en forsmag på mad- og læringsprojekter. Der bliver et æblemost-arrangement med Vesterhavsmost som udgangspunktet. Ringkøbing-Skjerns såkaldte drikkevareproducenter deltager i en event, som blandt andet handler om at tænke utraditionelt og skabe nye muligheder sammen. Restauratør Bent Graakjær går i ged, når han viser retter med ged og gedeprodukter, lige som der bliver aktiviteter for børn og meget mere i løbet af de tre mad-dage i maj.

Annonce

Madmødet

Madmødet projektledes af Business Region MidtVest, som er et samarbejde mellem de syv midt- og vestjyske kommuner.
Målet for samarbejdet er at styrke væksten, skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området. Madmødet, eller madmøderne, er samlet omkring en række større aktiviteter og tematikker, for eksempel "Spis ved bondens bord", "Det’ bare mad", "Fremtidens fødevarer", "Fremtidens arbejdskraft" og "Smag på Vestjylland".

De fleste aktiviteter sker i dagene 14.-16. maj 2020 ude hos producenter og fødevareerhvervets øvrige aktører i alle de syv kommuner.

Laubjerg Planteskoles Vesterhavsmost bliver omdrejningspunktet for et at arrangementerne under Madmødet 2020 til maj. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce