Annonce
Ringkøbing-Skjern

Madmøder skal skabe vækst og udvikling i Midt- og Vestjylland

Nogle madmøder vil komme til at være fulde af smagsoplevelser baseret på lokale varer. PR-foto
Syv midt- og vestjyske borgmestre har netop markeret starten på en ny fødevaresatsning under overskriften Madmødet. Hundredvis af inspirerende møder og folkelige arrangementer skal bidrage til udviklingen af fødevareerhvervet i regionen.

Ringkøbing-Skjern: Mad er en vigtig del af livet - og en vigtig del af erhvervslivet i Midt- og Vestjylland. Derfor går Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Skive, Struer, Lemvig, Herning og Ikast-Brande Kommuner nu sammen om at styrke regionens fødevareerhverv gennem en fælles indsats.

Det skal blandt andet ske på Madmødet, som er en lang række aktiviteter, der folder sig ud over de næste måneder og kulminerer i en fejring af landsdelens fødevarer 14.-16. maj næste år.

Der vil være madevents i alle syv kommuner og aktiviteter på tværs, lyder det fra arrangørerne i Business Region MidtVest.

Borgmester Hans Østergaard, som også er bestyrelsesformand for Business Region MidtVest, siger i en pressemeddelelse: - Fødevareerhvervet er et af de vigtigste arbejdsområder i Midt- og Vestjylland, og Madmødet blev til på baggrund af et fælles ønske om at skabe samarbejde for at udvikle erhvervet endnu mere i vores område.

Annonce

Kort om Madmødet

Madmødet projektledes af Business Region MidtVest, som er et samarbejde mellem de syv midt- og vestjyske kommuner.

Målet for samarbejdet er at styrke væksten, skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området.
Madmødet, eller madmøderne, er samlet omkring en række større aktiviteter og tematikker, for eksempel "Spis ved bondens bord"; "Det’ bare mad"; "Fremtidens fødevarer"; "Fremtidens arbejdskraft" og "Smag på Vestjylland".

De fleste aktiviteter sker i dagene 14.-16. maj 2020 ude hos producenter og fødevareerhvervets øvrige aktører i alle de syv kommuner. /exp

Det skal udvikle sig

Madmødets aktiviteter vil byde på alt fra fællesspisning og besøg hos producenter til debatter om landsbyudvikling og arbejdskraft. Meningen er, at samarbejdet skal udvikle sig og ikke være begrænset til nogle få dages festival.

Susanne Nors, chef for Business Region MidtVest, forklarer: - Udviklingen af et helt fødevareerhverv kræver langt mere end én begivenhed. Det er hårdt arbejde over mange år. Det handler om dialog, viden, erfaring, mod og om at sætte de rigtige mennesker sammen, og det gør vi ved Madmødet ved at invitere til dialog mellem folket, producenten, kokken og politikeren, siger hun.

Meningen er også, at man skal kunne møde producenterne af de lokale fødevarer. PR-foto
Ambitionen for Madmødet er at gøre Midt- og Vestjylland rigere ved at invitere til dialog mellem folket, producenten, kokken og politikeren. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];