Annonce
Ringkøbing

Madlavning for mænd er klar igen: Kvinder må også dukke op

Videbæk madlavning for finere mænd eller er det finere madlavning for mænd

Kloster: Det har været en tradition igennem flere år, og det skal det blive ved med, synes Erik Dideriksen. Han er manden bag konceptet madlavning for mænd, hvor et nyt hold begynder i slutningen af november.

Formålet er at holde madaftner, hvor folk kan komme og tilberede nyt inspirerende mad til hverdagen, og nogle gange står menuen også på nogle mere tidskrævende retter.

Vigtigst af alt er, at det skal smage godt og se indbydende ud. Erik Dideriksen synes, at aftnerne plejer at være fantastiske, hvor det både er lærerigt og hyggeligt.

- Der bliver lavet alt muligt slags mad, men vi prøver at holde os fra det traditionelle mad som kartofler, sovs og farskød, og i stedet prøver vi nye retter af, siger han.

I øjeblikket er Erik Dideriksens vurdering, at der er omkring 15 tilmeldte, og de 15 deltagere er passende for et hold. Han siger dog, at der kan oprettes flere hold, hvis flere tilmeldinger kommer til.

Alle deltagerne har en fælles lighed, nemlig at de alle er engageret og kan lide at lave mad.

Erik Dideriksen fortæller, at det ikke kun er madglade mænd, som er velkomne.

- Det er ikke kun mænd, som deltager i arrangementet, men der er også kvinder med i køkkenet fra tid til anden, og det er jeg kun glad for.

Arrangementet begynder mandag 25. november klokken 17:15, og det foregår i skolekøkkenet på Holmsland Skole, hvor Grethe Nisgaard vil styre undervisningen. Madsæsonen rundes af 20. januar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce