Annonce
Kultur

Mach-Værk på Generator: De unge hylder den gamle med plade-indspilning

Mach-Værk under sidste års hyldestkoncert til Benny Andersen og Kim Larsen. Det er Torkild Mach bag klaveret. Arkivfoto Jørgen Kirk.
Søndag den 26. januar klokken 14.00 er der åben indspilning på Spillestedet Generator; bandet "Mach-Værk" bestående af fraflyttede musikalske ringkøbingensere, indspiller Torkild Machs egne numre.
Annonce

RINGKØBING: - Jeg blev meget overrasket og vildt rørt, da jeg hørte, hvad "de unge" havde gang i!

Det fastslår Torkild Mach, gennem mange år en kendt skikkelse i det ringkøbingensiske musikliv. Især er han blevet kendt for sine talrige - og altid udsolgte - jule/nytårskoncerter sammen med Lars Egelund og en stribe musikere med Ringkøbing-rødder, blandt andet datteren, sangeren Rikke Mach.

Og det er præcis "de unge" - samlet i bandet Mach-Værk - der har formået at overraske "den gamle".

Søndag den 26. januar har de nemlig indbudt til åben indspilning af Torkild Machs egne numre - inklusive hans Danmarks-sang, der efter de flestes mening, hvis de bare én gang har sunget med på den, hører hjemme i Højskolesangbogen.

Mach-Værk består - ud over Torkild Mach selv - af Rikke Mach, Sune Skuldbøl, Peter Seebach, Søren Jensen, Knud Mortensen og Kasper Egelund.

Indspilningen er ikke til udgivelse; det er en personlig gave til Torkild Mach, fortæller Søren Jensen.

- Da vi er blevet glade for Generator, har vi indgået en aftale om at indspille her. Ikke mindst, fordi vi meget gerne vil have publikums nærvær og reaktioner med på indspilningen.

Annonce

En stor buket

- Indspilningen bliver derfor åben for publikum, som således både får en enestående mulighed for at høre en stor buket af hans numre og samtidig at opleve, hvordan en indspilning foregår, siger Søren Jensen.

Torkild Mach er glad for de unges initiativ.

- Men jeg har ikke haft noget med det at gøre, så hvilke numre, de vælge, og hvad der ellers skal foregå, ved jeg ikke noget om. Det vil jeg overlade til dem, siger Torkild Mach.

At begivenheden udspiller sig på Generator, er bestemt ikke nogen tilfældighed. Det er ikke bare "de unge", der er blevet glade for spillestedet. Også Torkild Mach har sin hyppige gang her som frivillig.

I Ringkøbing er han gennem årene blevet kendt som musikalsk ildsjæl, idémand, igangsætter, arrangør og tovholder for et utal af musikarrangementer, koncerter og meget, meget mere.

Og ind imellem har han altså fundet tid til at komponere sine egne sange og melodier, hvilket man altså kan høre den 26. januar.

Det officielle billetsalg starter den 9. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Ringkøbing-Skjern

Forsyningen sikrer sig mod corona: Sender ansatte på hjemmearbejde

Annonce