Annonce
Erhverv

Møltrup-cafe er udsat indtil videre

Møltrup Optagelseshjem vil gerne udvide med en café ved ABC Lavpris i Videbæk, men har fået afslag. Arkivfoto
Lokalplan spænder ben for Møltrup-cafe ved ABC Lavpris.

VIDEBÆK: En kop kaffe og en bid brød med venner og bekendte, mens man får ordnet sin dagligvarehandel, er en tillokkende idé.

Den tanke har man også haft hos Møltrup Optagelseshjem, som allerede driver cafeer i Vildbjerg og Aulum. Optagelseshjemmet vil også gerne drive en café på frivillig basis med optagelseshjemmets egne hjemmedyrkede produkter ved ABC Lavpris på Høgevej i Videbæk.

Det fandt dagligvarebutikken var et godt forslag. Tidligere i år meldte medejer i ABC Lavpris, Torben Tobiasen, ud til Videbæk-Spjald Avis, at man ville undersøge mulighederne for en ny bygning på 300 kvadratmeter til formålet.

Lokalplan skal ændres

Hos Ringkøbing-Skjern Kommune er man dog i første omgang nødt til at afvise ansøgningen om at bygge lokaler til en café på Høgevej i Videbæk.

- Lokalplanen er ganske enkelt ikke lagt ud til, at der skal være cafeer. Derfor har planafdelingen afvist ansøgningen, fortæller Henrik Brunsgaard, sagsbehandler ved kommunen.

Hvis Møltrup Optagelseshjem og ABC Lavpris stadig vil åbne en café ved butikken på Høgevej, skal de derfor søge kommunen om at få lokalplanen ændret.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce