Annonce
Sport

Møllgaard: EM-nederlag sætter os i uvant mental situation

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmarks håndboldherrer har endnu til gode at stemple mentalt ind i EM-slutrunden efter nederlaget til Island.

EM-nederlaget til Island lørdag aften er ikke blot en sportslig nedtur for de danske håndboldherrer.

Det betyder også, at danskerne rent mentalt ikke er kommet godt ind i slutrunden, mener forsvarsgeneralen Henrik Møllgaard.

- Det gør, at vi kommer hjem med en fornemmelse af ikke at være kommet ind i turneringen, siger han.

Det er en uvant situation for danskerne, der ved VM sidste år vandt alle deres kampe suverænt.

- Den der fornemmelse, vi alle havde sidste år, hvor alle kom ind og fik spilletid fra start, og vi kom hjem på hotellet med en masse selvtillid efter de første kampe, får vi ikke i dag.

- Og det er jo heller ikke det, vi kommer til at sidde med i morgen. Nogle har slet ikke været i spil, og nogle er ikke tilfredse med egen præstation. Alle er rigtig kede af resultatet. Så det er en lidt uvant situation for os, siger Møllgaard.

Det kræver en god snak og veludnyttet tid på træningsbanen at komme ovenpå igen, mener han.

- Nu skal vi hjem og kigge hinanden i øjnene og finde ud af, hvordan vi vinder den næste.

- På den sportslige del er alt sat på spidsen, for nu skal vi højst sandsynligt ud og vinde den næste, for ellers er vi på vej hjem, siger han.

Danmark møder Ungarn mandag aften i den anden kamp i det indledende gruppespil. Ungarerne vandt tidligere lørdag med et mål over Rusland, som danskerne møder onsdag.

De to bedste hold fra hver gruppe går videre til mellemrunden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kommunalforsker: Der kan være tale om inhabilitet i Ørskov-sag

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce