Annonce
Tarm

Mølletræthed: Begrænset begejstring i Sdr. Vium

Folk i Sdr. Vium var skeptiske over for at blive omgivet af endnu flere møller. Arkivfoto.

Et halvt hundrede borgere var mødt op for at høre om NRGI Renovables' mølleprojekt i Birkkjær Enge; de var ikke begejstrede.

Annonce

SDR. VIUM: Begejstringen var begrænset, da NRGI Renewables torsdag havde indkaldt til borgermøde om et nyt muligt vindmølleprojekt i Birkkjær Enge.

Efter hvad Dagbladet erfarer, var et halvt hundrede mennesker mødt op, og de var generelt ikke glade for at blive helt omgivet af vindmøller.

Blandt de fremmødte var formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), og hans indtryk var, at folk i Sdr. Vium ikke bryder sig om udsigten til, at der nu også rejses møller på den fjerde side af byen.

- Det virker for så vidt som et fint projekt. Men på mødet virkede folk trætte og slidte og uden den store begejstring for det nye projekt. De gav udtryk for, at de synes, de har leveret deres del - og det kan jeg personligt godt forstå, siger John G. Christensen.

Direktøren for NRGI Renewables, Jakob Bundgaard, var ikke selv til stede ved mødet.

- Men jeg vil nu tale med mine medarbejdere, og så vil vi i løbet af næste uge evaluere på borgermødet og den dialog, vi har haft med borgere, så vi kan få et samlet indtryk af holdningen til projektet, siger han til Dagbladet.

Annonce

Ikke i planen

NRGI Renewables har planer om at opstille seksmøller med en totalhøjde på 150 meter og samtidig etablere et solcelleanlæg på 30 hektar.

I forvejen står der 30 møller rundt om Sdr. Vium - og 46, hvis man tæller vindmølleparken Holmen med.

John G. Christensen understreger, at de seks foreslåede møller ikke indgår i den kommunale mølleplanlægning.

- Politisk er vores holdning, at bortset fra nogle testmølleprojekter, er vi færdige med at sætte møller op på land her i kommunen, siger han.

- Vi har ikke modtaget nogen ansøgning fra NRGI Renewables; alle er dog velkomne til at ansøge, og vi vil selvfølgelig behandle alle ansøgninger seriøst, fastslår han.

Jakob Bundgaard understreger, at der sagtens vil kunne indbygges testelementer i den foreslåede mølle- og solcelleopstilling i Sdr. Vium.

- Det er noget, vi allerede gør i forbindelse med en række projekter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce