Tarm

Mølletræthed: Begrænset begejstring i Sdr. Vium

Folk i Sdr. Vium var skeptiske over for at blive omgivet af endnu flere møller. Arkivfoto.

Et halvt hundrede borgere var mødt op for at høre om NRGI Renovables' mølleprojekt i Birkkjær Enge; de var ikke begejstrede.

SDR. VIUM: Begejstringen var begrænset, da NRGI Renewables torsdag havde indkaldt til borgermøde om et nyt muligt vindmølleprojekt i Birkkjær Enge.

Efter hvad Dagbladet erfarer, var et halvt hundrede mennesker mødt op, og de var generelt ikke glade for at blive helt omgivet af vindmøller.

Blandt de fremmødte var formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), og hans indtryk var, at folk i Sdr. Vium ikke bryder sig om udsigten til, at der nu også rejses møller på den fjerde side af byen.

- Det virker for så vidt som et fint projekt. Men på mødet virkede folk trætte og slidte og uden den store begejstring for det nye projekt. De gav udtryk for, at de synes, de har leveret deres del - og det kan jeg personligt godt forstå, siger John G. Christensen.

Direktøren for NRGI Renewables, Jakob Bundgaard, var ikke selv til stede ved mødet.

- Men jeg vil nu tale med mine medarbejdere, og så vil vi i løbet af næste uge evaluere på borgermødet og den dialog, vi har haft med borgere, så vi kan få et samlet indtryk af holdningen til projektet, siger han til Dagbladet.

Ikke i planen

NRGI Renewables har planer om at opstille seksmøller med en totalhøjde på 150 meter og samtidig etablere et solcelleanlæg på 30 hektar.

I forvejen står der 30 møller rundt om Sdr. Vium - og 46, hvis man tæller vindmølleparken Holmen med.

John G. Christensen understreger, at de seks foreslåede møller ikke indgår i den kommunale mølleplanlægning.

- Politisk er vores holdning, at bortset fra nogle testmølleprojekter, er vi færdige med at sætte møller op på land her i kommunen, siger han.

- Vi har ikke modtaget nogen ansøgning fra NRGI Renewables; alle er dog velkomne til at ansøge, og vi vil selvfølgelig behandle alle ansøgninger seriøst, fastslår han.

Jakob Bundgaard understreger, at der sagtens vil kunne indbygges testelementer i den foreslåede mølle- og solcelleopstilling i Sdr. Vium.

- Det er noget, vi allerede gør i forbindelse med en række projekter, siger han.

0/0
Forsiden netop nu
Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg