Annonce
Skjern

Møllepenge pynter på tallene: Lufthavns-regnskab bliver reddet af ulempeerstatning

Stauning Lufthavn reducerede sit underskud betragteligt i 2019. Arkivfoto: Morten Stricker.
Politikerne har lovet sig selv at holde ekstra øje med Stauning Lufthavns økonomi, som lige nu ser fornuftig ud takket være erstatning for de kommende testmøller.
Annonce

Stauning: Det er alt andet end let at drive en lille lufthavn i Vestjylland.

Men faktisk kom den kommunalt ejede Stauning Lufthavn nogenlunde ud af 2019, viser årsrapporten fra sidste regnskabsår, der er udarbejdet af Deloitte.

Underskuddet er reduceret fra en lille million i 2018 til 336.000 i 2019, samtidig er egenkapitalen vokset. Og 2020 tegner endnu lysere for lufthavnen. En opgørelse viser, at man i løbet af de første seks måneder leverede et overskud på 980.000 kroner.

Annonce

En million

Der er dog en god forklaring på de fine tal. Stauning Lufthavn er nemlig begyndt at modtage såkaldt ulempeerstatning, fordi to meget omtalte testmøller nu er på vej. Foreløbigt har lufthavnen fået én million kroner.

Selv om regnskabet ser fornuftigt ud, er der ingen tvivl om, at det er mølleerstatningen, som sikrer de foreløbigt sorte tal på bundlinjen i 2020. Uden ’krigsskadeerstatningen’ fra de kommende møller ville der have stået et underskud på 42.000 kroner i regnskabet efter andet kvartal i år.

Et politisk flertal besluttede sidste år af give den trængte lufthavn et ekstraordinært anlægstilskud på 2,5 millioner kroner. Penge der skal bruges til fornyelse af landingsbane, tårn og bygningerne, der er temmelig nedslidte. Oveni skal lægges det almindelige kommunale tilskud på knap to millioner kroner til lufthavnsdriften.

Annonce

Corona-udfordring

Lige som så mange andre har corona-situationen været hård ved lufthavnen i år. Blandt andet er den gået glip af indtægter fra udenlandske flyveskoler, der har kun været holdt et enkelt dronekursus, og så har der været et fald i startafgifter. I samme periode er driftsudgifterne dog også faldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce