Annonce
forside

Møllenaboer købte ekstra hus for at slippe væk fra støjen

Stor sag om værditabserstatning bliver lige nu rullet op i retten. 12 naboer har sagsøgt folkene bag møllerne.

Annonce

Det er langt fra lykken at være nabo til 22 kæmpevindmøller.

Det mener 12 naboer, som har lagt sag an mod Nørhede-Hjortmose Vindudvikling. De er nemlig utilfredse med den værditabserstatning, de er blevet tilkendt. Omkostningerne ved at være nærmeste naboer til den vedvarende energiproduktion er enorme, fortalte de naboer, som afgav forklaring i retten i går.

Sagen om Vindmøllerne

Ejerne af 12 ejendomme, som alle er naboer til Danmarks største landbaserede vindmøllepark mellem No og Ølstrup, har anlagt en civil retssag mod Nørhede-Hjortmose Vindudvikling, fordi de er utilfredse med til tilkendte værditabserstatning.
Der er netop taget hul på sagen. De første retsdage foregik i marken, så både dommer og advokater fik lejlighed til at se ejendomme og møller i virkeligheden.
I denne uge afgiver ejerne af ejendommene forklaring ved retten i Herning.

Gitte og Roy Pedersen fortalte, at de har været nødt til at investere i en ekstra bolig, som Gitte kan overnatte i.

»I begyndelsen tog jeg sovepiller, men det syntes min læge ikke var en god løsning i længden. Men jeg havde jo håbet på at vænne mig til lyden. Det skete bare ikke,» fortalte hun i retten.

»Man bliver tosset i hovedet,« fortalte hendes mand Roy Pedersen om den evindelige summen fra møllerne. Lydgenerne fik parret til at investere i et hus i Ringkøbing, som bliver brugt til at overnatte i.

Annonce

Erstatning på 400.000

Taksationsmyndighederne tilkendte parret en værditabs- erstatning på 400.000 kroner, men det står hverken mål med de mange, penge parret har brugt på en totalrenovering, eller den pris huset kan sælges til, mener de.

Den syns- og skønsmand, som har vurderet en stribe af ejendommene, mener da også, at Gitte og Roy Pedersens hus er blevet 540.000 kroner mindre værd.

Parret har ligesom flere af de øvrige naboer fået gratis anparter af mølleejerne som et ekstra plaster på såret.

Ejerne af to andre ejendomme , som også forklarede om deres udfordringer med støj og skyggekast, burde også have en større erstatning end den, de er blevet tilkendt i første omgang, mener syns- og skønsmanden.

Annonce

En samlet vurdering

Nørhede-Hjortmose Vindudviklings advokat Jens Erik Pedersen forsøgte ved retsmødet at få vurderingseksperten til at sætte tal på, hvor meget henholdvis støj, skyggekast og de visuelle gener tæller i hans vurdering af en ejendom, men det afviste han.

»Det er en samlet vurdering, som bygger på dét, beboerne fortæller mig, og det jeg oplever, når jeg selv er forbi,« fastslog han i retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce