Annonce
Ringkøbing

Møllenaboer er tilfredse med dobbelt op på erstatning

<p>Marianne og Roland Andersen føler sig fortsat generet af vindmøllerne. Det laver en forhøjet erstatning ikke om på. Arkivfoto</p>

Marianne og Rolan Andersen fra No fik i denne uge rettens ord for, at de var berettiget til et langt større erstatning, end taksationsmyndighederne i sin tid vurderede. Afgørelsen vækker glæde hos parret.

Annonce

Det kan godt betale sig at tage kampen op.

Den oplevelse sidder ægteparret Marianne og Rolan Andersen fra No tilbage med, efter de netop er tilkendt 150.000 kroner i ekstra erstatning for det værditab, deres ejendom blev udsat for i forbindelse med de 22 Nørhede-Hjortmose-vindmøller.

Det er dobbelt op for parret, der af taksationskommissionen fik tilkendt 150.000 kroner.

»Det er en stor tilfredsstillelse, at retten nu har givet os medhold i, at den erstatning, taksationsmyndighederne fandt passende, var alt for lav. Vi er rigtig glade for, at retten nu har sagt, at vurderingen simpelthen ikke var god nok,« siger Roland Andersen.

Parret har haft nogle dage til at fordøje dommen og nærlæse de 38 sider fra byretten i Herning.

»Sagen har slidt meget. Den har været langvarig, og der har været meget ventetid. Nu håber vi, at det slutter her,« siger Rolan Andersen, der sammen med sin kone krydser fingre for, at Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ikke vælger at anke sagen.

Parret er ikke alene om at få tilkendt ydereligere erstatning. Det samme gjorde syv andre møllenaboer i området. De sidste fire naboer, som også havde anlagt civilt søgsmål, tabte og må derfor leve med den erstatning, de oprindeligt blev tilkendt.

For Marianne og Rolans vedkommende betyder de 150.000 kroner ekstra en tryghed.

»Vi står i den situation, at vi ikke vil kunne låne pengene, hvis taget ryger af vores hus. Men så vil vi kunne bruge erstatningen,« siger Rolan Andersen.

Pengene betyder dog ikke, at det bliver lettere at leve med vindmøllerne, poienterer han.

De spolerer fortsat nattesøvnen og udfordrer hverdagen i ejendommen.

»Vi er stavnsbundne på den måde, at vi ikke kan sælge vores hus og etablere os et nyt sted for de penge, vi kan få. Vi havde håbet på, at vi kunne lære at leve med møllerne, men det er stadig ikke lykkedes. Vi må nok erkende, at vi aldrig vænner os til dem. Nogle dage er værre end andre, men vi kan både se, høre og mærke møllerne hele tiden,« siger han.

Parret fra No håber nu, at deres sag kan få betydning for fremtidige møllenaboer.

»Med vores sag - og andre lignende sager - kunne man have en forhåbning om, at taksationsmyndighederne fremover anlægger et realistisk niveau, så det ikke bliver nødvendigt at anlægge retssager. De er samfundsøkonomisk dyre og helt unødvendige, hvis niveauet for værditab ligger rigtigt fra begyndelsen,« fastslår Rolan Andersen.

Parterne i sagen om værditab har hver især 14 dage til at anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Annonce